Cukrařinka: Pečeme s láskou

Černá roláda s kakaem a čokoládou podle Cukrařinky

Moje hodnocení
1x

O neobvyklou barvu se postará kakao v těstě. Chuťově ho podpoří čokoládový krém na způsob domácí pařížské šlehačky. Podle chuti můžete náplň obohatit kousky banánu. Jednoduché, a přitom maximálně efektní.

12 porcí
45 minut

Těsto

Náplň

Postup přípravy

  1. Den předem připravte krém. Smetanu zahřejte až téměř k varu. Nalámejte do ní čokoládu, nechte 2 minuty stát a pak ji rozmíchejte dohladka. Na hladinu položte potravinářskou fólii a nechte čokoládovou smetanu vychladnout. Pak ji uložte do druhého dne do lednice.
  2. Žloutky vyšlehejte s cukrem do husté nadýchané pěny. Trvá to zhruba 10 až 15 minut. Troubu předehřejte na 170 °C, plech vyložte pečicím papírem.
  3. V jiné míse ušlehejte bílky na tuhý sníh. Do žloutkové pěny lehce, ale rovnoměrně vmíchejte kakao a mouku a zapracujte sníh. Těsto vlijte na připravený plech, rozetřete ho a pečte 5 až 7 minut, až těsto zpevní.
  4. Upečené těsto vytáhněte, nechte 5 minut chladnout na plechu a pak ho i s pečicím papírem stočte od delší strany. Papír zafixujte kolíčky, aby se roláda nerozbalila, a nechte ji vychladnout.
  5. Vychlazenou čokoládovou smetanu vyšlehejte na hladký krém. Podle chuti oloupejte banán a nakrájejte ho na kostičky.
  6. Vychladlou roládu rozbalte, potřete krémem zhruba 3 cm od horního okraje, ke spodnímu okraji dejte více krému. Posypte rovnoměrně banánem a stočte od delší strany s více krémem, pečicí papír odstraňte.
  7. Naplněnou roládu uložte do lednice alespoň na 30 minut. Před podáváním lehce pocukrujte nebo poprašte kakaem.

Vyzkoušejte také recept na vláčné čokoládové brownies podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Cukrařinka: Pečeme s láskou

Andrea Burešová Lišková Cukrařinka: Pečeme s láskou

Blogerka Cukrařinka začala péct dorty a tvořit pro ně postavičky z marcipánu pro své syny. Z koníčku se postupně stala vášeň a z vášně profese. Své osvědčené recepty na dorty a dezerty si naštěstí nenechala pro sebe, ale velmi srozumitelně je popsala v kuchařce. A tak se můžete nechat inspirovat, potěšit se pohledem na krásné dobroty a vybrat si ty, které upečete při nejbližší vhodné příležitosti. Jejich ohromnou výhodou je rychlost a snadnost přípravy, takže postupně nejspíš vyzkoušíte všechny.

Vydalo nakladatelství XYZ.


Přečtěte si také

Recepty