Suroviny
- vejce 2 ks
- třtinový cukr 40 g
- kukuřičný škrob 50 g
- bílý jogurt (hustý,řeckého typu) 500 g
- moučkový cukr 4–5 lžic
- maliny 400 g
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C a dno plechu o rozměrech 30 × 20 cm vyložte pečicím papírem. Z bílků a krupicového cukru ušlehejte tuhý sníh. Pokračujte ve šlehání a přidejte žloutky, potom i prosátý škrob a opatrně promíchejte. Rozetřete směs na pečicí papír, opatrně ji uhlaďte a pečte asi 15 minut do mírného zhnědnutí.
- Upečený piškot vytáhněte z trouby a po několika minutách na něj položte navlhčenou čistou utěrku, obraťte ho, sloupněte z něj pečicí papír a do utěrky ho stočte jako roládu. Nechte úplně vychladnout.
- Jogurt smíchejte s moučkovým cukrem, přikryjte potravinářskou fólií a nechejte 30 minut odpočívat v ledničce. Maliny opláchněte a nechejte osušit na papírové utěrce.
- Piškot opatrně rozmotejte, potřete částí jogurtového krému a posypte téměř všemi malinami. Korpus znovu srolujte, přesuňte na talíř a potřete zbývajícím jogurtovým krémem. Vrchní část rolády ozdobte zbylými malinami a lehounce poprašte cukrem. Uchovávejte v ledničce.
Nadýchaná bezlepková roláda s jogurtovou náplní a čerstvými malinami 2 Zdroj: Jogurtista