Nadýchaná bezlepková roláda s jogurtovou náplní a čerstvými malinami
Zdroj: Jogurtista
Nadýchaná bezlepková roláda s jogurtovou náplní a čerstvými malinami
Zdroj:
Jogurtista
Díky jogurtové náplni je tato roláda lahodnější než klasická verze s džemem či šlehačkou. Maliny můžete nahradit libovolným ovocem, pokud však chcete použít jablka nebo hrušky, poduste je s trochou cukru (a případně i se špetkou skořice), aby nezhnědly.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 180 °C a dno plechu o rozměrech 30 × 20 cm vyložte pečicím papírem. Z bílků a krupicového cukru ušlehejte tuhý sníh. Pokračujte ve šlehání a přidejte žloutky, potom i prosátý škrob a opatrně promíchejte. Rozetřete směs na pečicí papír, opatrně ji uhlaďte a pečte asi 15 minut do mírného zhnědnutí.
-
Upečený piškot vytáhněte z trouby a po několika minutách na něj položte navlhčenou čistou utěrku, obraťte ho, sloupněte z něj pečicí papír a do utěrky ho stočte jako roládu. Nechte úplně vychladnout.
-
Jogurt smíchejte s moučkovým cukrem, přikryjte potravinářskou fólií a nechejte 30 minut odpočívat v ledničce. Maliny opláchněte a nechejte osušit na papírové utěrce.
-
Piškot opatrně rozmotejte, potřete částí jogurtového krému a posypte téměř všemi malinami. Korpus znovu srolujte, přesuňte na talíř a potřete zbývajícím jogurtovým krémem. Vrchní část rolády ozdobte zbylými malinami a lehounce poprašte cukrem. Uchovávejte v ledničce.
Nadýchaná bezlepková roláda s jogurtovou náplní a čerstvými malinami 2
Zdroj: Jogurtista
Nadýchaná bezlepková roláda s jogurtovou náplní a čerstvými malinami 2
Zdroj:
Jogurtista
Další zajímavé recepty s bílým jogurtem najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: