Virginia Repetto

Nadýchaná bezlepková roláda s jogurtovou náplní a čerstvými malinami

Moje hodnocení
5x

Díky jogurtové náplni je tato roláda lahodnější než klasická verze s džemem či šlehačkou. Maliny můžete nahradit libovolným ovocem, pokud však chcete použít jablka nebo hrušky, poduste je s trochou cukru (a případně i se špetkou skořice), aby nezhnědly.

6 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C a dno plechu o rozměrech 30 × 20 cm vyložte pečicím papírem. Z bílků a krupicového cukru ušlehejte tuhý sníh. Pokračujte ve šlehání a přidejte žloutky, potom i prosátý škrob a opatrně promíchejte. Rozetřete směs na pečicí papír, opatrně ji uhlaďte a pečte asi 15 minut do mírného zhnědnutí.
  2. Upečený piškot vytáhněte z trouby a po několika minutách na něj položte navlhčenou čistou utěrku, obraťte ho, sloupněte z něj pečicí papír a do utěrky ho stočte jako roládu. Nechte úplně vychladnout.
  3. Jogurt smíchejte s moučkovým cukrem, přikryjte potravinářskou fólií a nechejte 30 minut odpočívat v ledničce. Maliny opláchněte a nechejte osušit na papírové utěrce.
  4. Piškot opatrně rozmotejte, potřete částí jogurtového krému a posypte téměř všemi malinami. Korpus znovu srolujte, přesuňte na talíř a potřete zbývajícím jogurtovým krémem. Vrchní část rolády ozdobte zbylými malinami a lehounce poprašte cukrem. Uchovávejte v ledničce.

Další zajímavé recepty s bílým jogurtem najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Virginia Repetto

Anag Virginia Repetto

Život bez jogurtu si neumíte ani představit? S touto půvabnou knížkou si ho dokážete vyrobit i doma a to z jakéhokoliv mléka! Foodstylistka, fotografka a autorka receptů Virginia Repetto vyzkoušela mnoho různých receptur a sepsala je podrobně tak, že dojdete ke stejným výsledkům jako na lákavých fotkách. Naučíte se nejen připravovat rozličné jogurty, ale i je používat ve sladkých i slaných pokrmech. Inspirace světovými kuchyněmi se zřetelem na evropskou sezonu a lokální potraviny činí z této knihy praktickou příručku, která nezůstane ležet na poličce.

Vydalo nakladatelství Anag.


Přečtěte si také

Recepty