Suroviny
- vepřová plec 800 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- rostlinný olej 1 lžíce
- máslo 50 g
- cibule 1 ks
- hladká mouka 30 g
- hovězí vývar 1 litr
- mrkev 300 g
- mražený hrášek 200 g
- cukr krupice 1 lžička
Postup přípravy
- Nakrájejte vepřové maso na kostky, osolte, opepřete a opečte je v hrnci na rozpáleném oleji dozlatova. Poté maso vyjměte a do hrnce vložte máslo.
- Na másle zesklovaťte nadrobno nakrájenou cibuli, vraťte do hrnce maso, zaprašte hladkou moukou a krátce orestujte.
- Maso zalijte vývarem a duste doměkka.
- Až bude maso měkké, přidejte na kolečka nakrájenou mrkev. Duste, dokud mrkev téměř nezměkne, na posledních pár minut pak přisypte i mražený hrášek.
- Nakonec dochuťte cukrem a podávejte například s vařenými nebo šťouchanými bramborami.
Vyzkoušejte také rychlý vepřový guláš podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Vepřový guláš: nejlepší recept na pravou hospodskou klasiku