Najděte si recept
Na co máte chuť?

Česká klasika: Vepřové s mrkví a bramborem
Školní klasika, kterou možná někteří z vás neměli zrovna v lásce? To se s tímto receptem snadno změní! Vepřové s mrkví umí být velkou lahůdkou, vše stojí na kvalitních surovinách. Nebojte se toho a zkuste oprášit staré recepty!
do 2 hodin
4 porce
Suroviny (4 porce)
Maso:
- cibule 1 ks
- vepřové maso (plec) 500 g
- olej
- sůl a pepř
- celý kmín
- sušená majoránka
Mrkev:
Příloha:
- brambory typu A, B 500 g
- sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno. Maso nakrájejte na kostky.
- V hrnci rozehřejte olej. Orestujte cibuli, přidejte maso, osolte, opepřete a vmíchejte kmín a majoránku.
- Orestujte, poté podlijte troškou vody a při střední teplotě duste pod pokličkou. Podle potřeby podlévejte vodou a míchejte. Duste, dokud nebude maso měkké, minimálně 1 hodinu.
- Mezitím si připravte mrkve. Oloupejte a nakrájejte cibuli. Oloupejte mrkve a nakrájejte je na kolečka.
- V hrnci rozehřejte máslo s troškou oleje. Orestujte cibuli, přidejte mrkev, trošku osolte, vmíchejte majoránku a orestujte.
- Při střední teplotě duste pod pokličkou, podle potřeby podlijte vodou a míchejte. Duste, dokud nebude mrkev měkká, asi 20 až 30 minut podle velikosti. Poté ji dochuťte šťávou z citronu, cukrem a zjemněte máslem.
- Oloupejte a nakrájejte brambory na čtvrtky. Vařte je v osolené vodě doměkka, podle velikosti asi 20 minut. Podávejte s vepřovým masem a mrkví.
Slepičárna
Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.
Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.
Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!