Maso
- cibule 1 ks
- vepřové maso (plec) 500 g
- olej
- sůl a pepř
- celý kmín
- sušená majoránka
Mrkev
- cibule 1 ks
- mrkev 500 g
- máslo a olej
- sůl
- sušená majoránka
- šťáva z citronu a cukr na doslazení
- máslo na zjemnění
Příloha
- brambory typu A, B 500 g
- sůl
Postup přípravy
- Oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno. Maso nakrájejte na kostky.
- V hrnci rozehřejte olej. Orestujte cibuli, přidejte maso, osolte, opepřete a vmíchejte kmín a majoránku.
- Orestujte, poté podlijte troškou vody a při střední teplotě duste pod pokličkou. Podle potřeby podlévejte vodou a míchejte. Duste, dokud nebude maso měkké, minimálně 1 hodinu.
- Mezitím si připravte mrkve. Oloupejte a nakrájejte cibuli. Oloupejte mrkve a nakrájejte je na kolečka.
- V hrnci rozehřejte máslo s troškou oleje. Orestujte cibuli, přidejte mrkev, trošku osolte, vmíchejte majoránku a orestujte.
- Při střední teplotě duste pod pokličkou, podle potřeby podlijte vodou a míchejte. Duste, dokud nebude mrkev měkká, asi 20 až 30 minut podle velikosti. Poté ji dochuťte šťávou z citronu, cukrem a zjemněte máslem.
- Oloupejte a nakrájejte brambory na čtvrtky. Vařte je v osolené vodě doměkka, podle velikosti asi 20 minut. Podávejte s vepřovým masem a mrkví.