Jak to bylo, šéfe? Vepřový jazyk s pečenou mrkví, hnědým máslem a omáčkou z růží podle Honzy Všetečky

Jak to bylo, šéfe II (1) - Vepřový jazyk, pečená mrkev s hnědým máslem a omáčkou z růží

Moje hodnocení
6x

V první epizodě nové řady oblíbeného pořadu navštívil Zdeněk Pohlreich Resturaci U Kalendů. Šéfkuchař Honza Všetečka se s ním i s námi podělil o super recept na vepřový jazyk s glazovanou mrkví.

4 porce
300 minut

Jazyk

Mrkvová omáčka

Pečená mrkev

Smetanový křen

Omáčka na jazyk

Postup přípravy

  1. Vepřový jazyk dejte do pekáče, osolte, opepřete, přidejte česnek a cibuli, divoké koření, bylinky a zalijte rozpuštěným sádlem. Pomalu pečte na 130 °C cca 5 hodin. Když je jazyk měkký, ještě teplý ho oloupejte.
  2. Mrkvová omáčka: Šťávu z mrkve svařte na půlku, přidejte hnědé máslo, provařte a ke konci přidejte šťávu z citronů.
  3. Pečené mrkve: Očištěnou mladou mrkev dejte do pekáčku, přidejte sůl, pepř, tymián, citron, česnek a zalijte rozpuštěným máslem. Pečte na 130 °C cca 40 minut.
  4. Smetanový křen: Vyšlehejte smetanu a potom přidejte crème fraîche, křen, sůl a pepř.
  5. Omáčka na jazyk: Zpěňte šalotku na másle, přidejte tymián, česnek a zakápněte bílým vínem. Až se alkohol odvaří, přidejte demi glace, růže a miso pastu. Pomalu nechte svařit na požadovanou hustotu.

Šéf je zpět a s ním i druhá řada pořadu, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe!. Poznejte dalších osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů, spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. První díl už 28. října ve 23.30 na Primě. Celé epizody i bonusové materiály najdete na stránce o pořadu Jak to bylo, šéfe?

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Honza Všetečka


Přečtěte si také

Recepty