Jazyk
- vepřový jazyk
- vepřové sádlo
- česnek
- cibule
- divoké koření (bobkový list, nové koření, černý pepř)
- sůl
- rozmarýn
- tymián
Mrkvová omáčka
- mrkev (fresh džus)
- přepuštěné máslo (hnědé)
- citron
Smetanový křen
- křen (čerstvý)
- smetana (35%)
- crème fraîche
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Omáčka na jazyk
- demi-glace
- šalotka
- bílé víno
- česnek
- tymián
- růžové lístky
- pasta miso
Postup přípravy
- Vepřový jazyk dejte do pekáče, osolte, opepřete, přidejte česnek a cibuli, divoké koření, bylinky a zalijte rozpuštěným sádlem. Pomalu pečte na 130 °C cca 5 hodin. Když je jazyk měkký, ještě teplý ho oloupejte.
- Mrkvová omáčka: Šťávu z mrkve svařte na půlku, přidejte hnědé máslo, provařte a ke konci přidejte šťávu z citronů.
- Pečené mrkve: Očištěnou mladou mrkev dejte do pekáčku, přidejte sůl, pepř, tymián, citron, česnek a zalijte rozpuštěným máslem. Pečte na 130 °C cca 40 minut.
- Smetanový křen: Vyšlehejte smetanu a potom přidejte crème fraîche, křen, sůl a pepř.
- Omáčka na jazyk: Zpěňte šalotku na másle, přidejte tymián, česnek a zakápněte bílým vínem. Až se alkohol odvaří, přidejte demi glace, růže a miso pastu. Pomalu nechte svařit na požadovanou hustotu.
Jak to bylo, šéfe? Vepřový jazyk s pečenou mrkví, hnědým máslem a omáčkou z růží podle Honzy Všetečky Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Šéf je zpět a s ním i druhá řada pořadu, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe!. Poznejte dalších osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů, spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. První díl už 28. října ve 23.30 na Primě. Celé epizody i bonusové materiály najdete na stránce o pořadu Jak to bylo, šéfe?
Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci: