Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Vepřové v mrkvi

4 porce
do 1 hodiny
Vepřové v mrkvi
Vepřové v mrkvi Autor: Pradobroty.cz
Tohle jídlo většině z nás připomene dětství. Často ho vařili ve školních jídelnách a většinou překvapivě dobře. Takže pokud jste si ho tenkrát zamilovali, klidně si ho uvařte doma. Tento poklad české kuchyně je totiž velmi jednoduchý!
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Na 3 lžících másla orestujte dozlatova cibulku pokrájenou nadrobno. Pak přidejte maso nakrájené na kostky (3 x 3 cm) a restujte ho, dokud se neodvaří všechna šťáva, kterou pustilo.
  2. Orestované maso zaprašte moukou (hraškou), krátce zarestujte, zalijte větší částí vývaru. Osolte, opepřete, přidejte muškatový oříšek a pod pokličkou duste 35 minut.
  3. Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka a po zmíněných 35 minutách přidejte k masu a přilijte zbytek vývaru, duste dalších 15–20 minut, dokud nejsou mrkev i maso měkké. Poté dochuťte cukrem a citronem (lze přidat i trochu citronové kůry) a nakonec vmíchejte lžíci chlazeného másla pokrájeného na malé kousky. Podávejte s bramborem a posypané petrželkou.
  4. Prima tip: Lze použít i hovězí krk, ale maso je pak nutné vařit minimálně o 45 minut déle.
Reklama

Vepřové v mrkvi  Foto:

Vepřové v mrkvi, foto: Pradobroty.cz

Pradobroty Foto:

Objevte Pradobroty!

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama