Suroviny:
- vepřová pečeně 600 g
- slunečnicový olej
- sůl
- pepř (čerstvě mletý)
- kmín 1 lžička
- česnek 4 stroužky
- cibule 2 ks
- červená řepa (uvařená) 5 ks
- máslo 2 lžíce
- cukr 1 lžička
- ocet 1 lžička
- solamyl 2 lžičky
- bramborové knedlíky
Postup přípravy:
Maso zprudka orestujte ze všech stran na rozpáleném oleji dozlatova. Přendejte ho do pekáče, osolte, opepřete a posypte kmínem.
Přidejte celé stroužky česneku, nahrubo nasekanou jednu cibuli a podlijte trochou vody. Přiklopte a pečte v troubě při 180 °C asi 40 minut. Poté odklopte a dopečte doměkka.
Řepu oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Na másle osmahněte zbylou cibuli nakrájenou na kostičky, přidejte řepu, osolte, oslaďte a zakápněte octem.
Ve vodě rozmíchejte solamyl, přilijte k řepě a krátce provařte. Podávejte společně s pečeným masem a bramborovým knedlíkem.
Další klasika české kuchyně? Pusťte si náš videorecept s výpečky!
Kompletní recept najdete ZDE: Vepřové výpečky se špenátem a chlupatými knedlíky