Suroviny
- rostlinný olej 1 lžíce
- velké syrové kuchyňsky upravené krevety 500 g
- česnek, rozdrcený 2 stroužky
- sušené drcené chilli papričky 1/2 lžičky
- jarní cibulky, očištěné a našikmo nakrájené 2 svazky
- čerstvá citronová šťáva 2 lžíce
- hrubá mořská sůl
Další výtečné recepty ze svěží jarní zeleniny najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:
Článek
Zažijte dokonalé jarní probuzení s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Jarní číslo časopisu prima FRESH je nabité svěžími, zelenými a křupavými recepty, které vám zpříjemní celou jarní sezonu. Nechybí ani inspirace pro ty, co milují sladké!...
Postup přípravy
- Velkou silnostěnnou pánev nebo wok dejte rozpálit. Vlijte do ní olej a pánví zakružte, aby olej pokryl dno. Vsypte krevety a promíchávejte, až zrůžoví, trvá to 1 až 2 minuty. Přidejte česnek a chilli a smažte asi 30 vteřin, až se rozvoní.
- Přidejte jarní cibulku a smažte asi 1 minutu. Zakapejte citronovou šťávou a 2 lžícemi vody. Vařte asi 2 minuty, odškrabejte přitom přípečky ze dna. Jídlo osolte a podávejte s vařenou rýží.