Suroviny
- přepuštěné máslo (ghí )
- cherry rajčata (můžete použít drcená z plechovky)
- krevety cca 200 g
- kokosové mléko
- cibule (např. červená) 1 ks
- česnek cca 2 stroužky
- drcený kmín
- curry 1/2 lžičky
- koření garam másala 1/2 lžičky
- omáčky (tamari ) cca 1 lžíce
- kurkuma 1/2 lžičky
- citron
- sůl
Článek
Nejlepší recepty z krevet
Obliba mořských plodů i v našich končinách bez moře stoupá. Není divu, pokud jim dáte šanci, zjistíte, že jsou velmi lahodné, zdravé a velmi jednoduché na přípravu. A...
Postup přípravy
- V hlubší pánvi osmahněte na přepuštěném másle cibuli, poté nakrájený česnek, přidejte postupně drcený kmín, kurkumu, curry a chvilku vše míchejte. Pozor nepřipálit.
- Následují rajčátka, která společně s kořením chvilku poduste, pak vlijte kokosové mléko, přidejte garam masalu, krevety, tamari a chvilku pod pokličkou poduste. Popřípadě dosolte.
- Ochutit můžete ještě čerstvým koriandrem nebo petrželkou a citronem.