Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Tygří krevety s česnekovo-zázvorovým beurre blanc

3–4 porce
do 30 minut
Tygří krevety s česnekovo-zázvorovým beurre blanc
Tygří krevety s česnekovo-zázvorovým beurre blanc Autor: Mikuláš Gottwald / PHOTOONE
Mořské plody vzbuzují u mnoha lidí zbytečný respekt. Přitom jsou nejen velmi chutné, zdravé, ale i jednoduché na přípravu. Inspirujte se receptem, který pro nás připravil Marek Raditsch, šéfkuchař vyhlášené restaurace Kampa Park.
Reklama

Seznamte se:

Marek Raditsch – Kampa Park

Marek Raditsch - šéfkuchař restaurace Kampa Park Foto:

Vařím primárně v restauraci Kampa Park, ale i v Hergetově Cihelně. Nejraději používám ryby a plody moře, ale samozřejmě miluji i ostatní suroviny. Mám rád jednoduchost v přípravě jídel, s důrazem na hlavní surovinu a snoubení jednotlivých chutí v konečném výsledku na talíři. Spotřeba ryb v Čechách je dle mého názoru stále nízká, tak doufám že mými recepty a prezentací jídel z nich, mohu alespoň částečně pomoci tento nešvar zlepšit.

Proč máš rád krevety?

Krevety jsou dobrým začátkem pro lidi, kteří mají z plodů moře obavy. Krevet je veliká škála a mají neuvěřitelně široký záběr využití.

Kde jsi se s nimi poprvé setkal / ochutnal je?

První krevety jsem ochutnal v dětství, tzv. kril krevetky, které se k nám dovážely v plechovce z Ruska. A od té doby jsem si je zamiloval.

Reklama

Postup

  1. Syrové krevety oloupejte, zbavte hlavy a střívek. Nahrubo nakrájenou šalotku dejte do rozpáleného rendlíku, kde ji zalijte vínem a zredukujte na sirup.
  2. Krevety promíchejte s pastou sambal, česnekem a trochou olivového oleje. Dále si najemno nakrájejte pažitku a nastrouhejte česnek se zázvorem. Rozpalte pánev a začněte krevety opékat. Osolte je a otočte. Dohromady je opékejte 3 až 5 minut. Ke konci je zakápněte citronovou šťávou a vyndejte je.
  3. Do zredukovaného vína při nízké teplotě přidejte trochu smetany a vmíchejte ztuhlé máslo, až se vytvoří hladká emulze. Dochuťte tymiánem, česnekem a zázvorem. Proceďte přes cedník, přidejte pažitku, sambal a dochuťte solí a pepřem.
  4. Podávejte s bílým pečivem.
Reklama

Tygří krevety s česnekovo-zázvorovým beurre blanc 3 Foto:

Tygří krevety s česnekovo-zázvorovým beurre blanc  Foto:

Tygří krevety s česnekovo-zázvorovým beurre blanc, foto: Mikuláš Gottwald / PHOTOONE

Další recepty z krevet od nejlepších českých šéfkuchařů najdete v letním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Prima FRESH léto 2015

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama