Suroviny
- Česnek 3 stroužky
- šalotky 2 ks
- extra panenský olivový olej 60 ml
- řajčatový protlak 1,5 lžíce
- suché bílé vino 250 ml
- Voda 125 ml
- velké krevety s krunýřem 24 ks (asi 450 g)
- sůl a čerstvě namletý pepř
- hladkolistá petržel, nahrubo nasekaná 2 lžíce
- čerstvý bílý chléb nebo bageta k podávání
Postup přípravy
- Česnek a šalotku oloupejte a nasekejte nadrobno. V hluboké pánvi rozehřejte na středním až vysokém stupni olej. Vsypte česnek a šalotku a restujte je 1–2 minuty, až lehounce zezlátnou. Přidejte rajčatový protlak a vařte 2 minuty. Přilijte víno a vodu a nechte 6 minut vyvařit.
- Do vývaru vložte krevety, osolte, opepřete a vařte 3–4 minuty, až zrůžoví. Vyjměte je, rozdělte na talíře, posypte petrželkou a podávejte zvlášť s omáčkou a čerstvým bílým chlebem nebo bagetou k namáčení.