Najděte si recept
Na co máte chuť?

Krevety na buzaru
Výraz buzara znamená v chorvatštině dušené maso a na druhé straně Jaderského moře takto připravují chobotnice a mořské plody. Je hezké, že kulinární tradice nezná hranic a krevety v rajčatové omáčce zdomácněly i v Itálii, kde se podávají v rychlé úpravě jen s olivovým olejem, česnekem a vínem.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- Česnek 3 stroužky
- šalotky 2 ks
- extra panenský olivový olej 60 ml
- řajčatový protlak 1,5 lžíce
- suché bílé vino 250 ml
- Voda 125 ml
- velké krevety s krunýřem 24 ks (asi 450 g)
- sůl a čerstvě namletý pepř
- hladkolistá petržel, nahrubo nasekaná 2 lžíce
- čerstvý bílý chléb nebo bageta k podávání
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Česnek a šalotku oloupejte a nasekejte nadrobno. V hluboké pánvi rozehřejte na středním až vysokém stupni olej. Vsypte česnek a šalotku a restujte je 1–2 minuty, až lehounce zezlátnou. Přidejte rajčatový protlak a vařte 2 minuty. Přilijte víno a vodu a nechte 6 minut vyvařit.
- Do vývaru vložte krevety, osolte, opepřete a vařte 3–4 minuty, až zrůžoví. Vyjměte je, rozdělte na talíře, posypte petrželkou a podávejte zvlášť s omáčkou a čerstvým bílým chlebem nebo bagetou k namáčení.
Krevety na buzaru; foto: Saveur – šťastná italská kuchyně
Saveur: Šťastná italská kuchyně
Z redakce oblíbeného amerického kulinářského časopisu přichází i nová kultovní italská kuchařka, která nabízí 100 receptů z archivů časopisu. Fantastické recepty jsou doplněné krásnými barevnými fotografiemi a zajímavostmi o celosvětově oblíbené italské kuchyni.
Naleznete zde klasické i zcela nové recepty plné typických italských chutí, vůní a ingrediencí – zkrátka vše, co potřebujete k přípravě skvělého italského jídla.
Recepty jsou seřazeny do následujících kategorií: předkrmy, polévky a saláty, těstoviny, rizoto a pizza, maso a ryby, zelenina, dezerty.
Pusťte se do kulinářského dobrodružství s touto klasickou italskou kuchařkou!