Suroviny
- česnek 3 stroužky
- šalotka 2 ks
- extra virgin olivový olej 60 ml
- rajský protlak 1,5 lžíce
- bílé víno (suché) 250 ml
- voda 125 ml
- krevety (velké krevety s krunýřem) 24 ks (asi 450 g)
- hladkolistá petržel (nahrubo nasekaná) 2 lžíce
- chléb (čerstvý bílý chléb nebo bageta k podávání)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Česnek a šalotku oloupejte a nasekejte nadrobno. V hluboké pánvi rozehřejte na středním až vysokém stupni olej. Vsypte česnek a šalotku a restujte je 1–2 minuty, až lehounce zezlátnou. Přidejte rajčatový protlak a vařte 2 minuty. Přilijte víno a vodu a nechte 6 minut vyvařit.
- Do vývaru vložte krevety, osolte, opepřete a vařte 3–4 minuty, až zrůžoví. Vyjměte je, rozdělte na talíře, posypte petrželkou a podávejte zvlášť s omáčkou a čerstvým bílým chlebem nebo bagetou k namáčení.