Oldřich Matoušek

Krevety na loupačku s omáčkou Pico de gallo z restaurace Bruxx

Moje hodnocení
5x

Sous chef belgické restaurace Bruxx na pražských Vinohradech Oldřich Matoušek se s námi podělil o jednoduchý recept na krevety s výbornou mexickou omáčkou.

4 porce
30 minut
mexická

Suroviny

Pico de gallo

Postup přípravy

  1. Krevety vařte 4 minuty ve vroucím zeleninovém vývaru, vyndejte a rychle zchlaďte.
  2. Rajčata nakrájejte bez jádřince na kostičky, přidejte červenou cibuli na kostičky, nakrájené chilli papričky nadrobno, citronovou šťávu a nasekaný koriandr. Dochuťte solí a pepřem. Promíchejte a vychlaďte.
  3. Krevety podávejte na ledu s omáčkou zvlášť. K pokrmu se hodí jako příloha čerstvá bageta.

PRIMA TIP: Pokud se vám do domácí přípravy mořských plodů nechce, můžete se vydat do Bruxxu od 25. do 31. května, kdy tam probíhá akce Krevety a kalamáry. Na menu bude široká nabídka pokrmů právě z těchto dvou surovin.

„Naprostým základem všech našich receptů jsou čerstvé suroviny a nejinak tomu bude i v týdnu krevet a kalamár. Těšit se můžete na vařené i grilované pochoutky podávané v originálním hávu,“ zve Oldřich Matoušek.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Oldřich Matoušek


Přečtěte si také

Recepty