Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Krevety na loupačku s omáčkou Pico de gallo z restaurace Bruxx
Sous chef belgické restaurace Bruxx na pražských Vinohradech Oldřich Matoušek se s námi podělil o jednoduchý recept na krevety s výbornou mexickou omáčkou.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- celé krevety i s hlavou 1 kg
- zeleninový vývar 2 litry
Pico de gallo:
- rajčata 500 g
- červená cibule 200 g
- červená chilli paprička 50 g
- citronová šťáva 100 ml
- čerstvý koriandr 50 g
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Krevety vařte 4 minuty ve vroucím zeleninovém vývaru, vyndejte a rychle zchlaďte.
- Rajčata nakrájejte bez jádřince na kostičky, přidejte červenou cibuli na kostičky, nakrájené chilli papričky nadrobno, citronovou šťávu a nasekaný koriandr. Dochuťte solí a pepřem. Promíchejte a vychlaďte.
- Krevety podávejte na ledu s omáčkou zvlášť. K pokrmu se hodí jako příloha čerstvá bageta.
PRIMA TIP: Pokud se vám do domácí přípravy mořských plodů nechce, můžete se vydat do Bruxxu od 25. do 31. května, kdy tam probíhá akce Krevety a kalamáry. Na menu bude široká nabídka pokrmů právě z těchto dvou surovin.
„Naprostým základem všech našich receptů jsou čerstvé suroviny a nejinak tomu bude i v týdnu krevet a kalamár. Těšit se můžete na vařené i grilované pochoutky podávané v originálním hávu,“ zve Oldřich Matoušek.