Suroviny
- krevety (celé krevety i s hlavou) 1 kg
- zeleninový vývar 2 litry
Pico de gallo
- rajčata 500 g
- červená cibule 200 g
- červené chilli papričky 50 g
- citronová šťáva 100 ml
- koriandr (čerstvý ) 50 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Krevety vařte 4 minuty ve vroucím zeleninovém vývaru, vyndejte a rychle zchlaďte.
- Rajčata nakrájejte bez jádřince na kostičky, přidejte červenou cibuli na kostičky, nakrájené chilli papričky nadrobno, citronovou šťávu a nasekaný koriandr. Dochuťte solí a pepřem. Promíchejte a vychlaďte.
- Krevety podávejte na ledu s omáčkou zvlášť. K pokrmu se hodí jako příloha čerstvá bageta.
PRIMA TIP: Pokud se vám do domácí přípravy mořských plodů nechce, můžete se vydat do Bruxxu od 25. do 31. května, kdy tam probíhá akce Krevety a kalamáry. Na menu bude široká nabídka pokrmů právě z těchto dvou surovin.
„Naprostým základem všech našich receptů jsou čerstvé suroviny a nejinak tomu bude i v týdnu krevet a kalamár. Těšit se můžete na vařené i grilované pochoutky podávané v originálním hávu,“ zve Oldřich Matoušek.