zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Krevety na loupačku s omáčkou pico de gallo z restaurace Bruxx
Autor: Bruxx Krevety na loupačku s omáčkou pico de gallo z restaurace Bruxx

Krevety na loupačku s omáčkou Pico de gallo z restaurace Bruxx

Hodnoceno: 5x
Sous chef belgické restaurace Bruxx na pražských Vinohradech Oldřich Matoušek se s námi podělil o jednoduchý recept na krevety s výbornou mexickou omáčkou.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Krevety vařte 4 minuty ve vroucím zeleninovém vývaru, vyndejte a rychle zchlaďte. 
  2. Rajčata nakrájejte bez jádřince na kostičky, přidejte červenou cibuli na kostičky, nakrájené chilli papričky nadrobno, citronovou šťávu a nasekaný koriandr. Dochuťte solí a pepřem. Promíchejte a vychlaďte. 
  3. Krevety podávejte na ledu s omáčkou zvlášť. K pokrmu se hodí jako příloha čerstvá bageta.

PRIMA TIP: Pokud se vám do domácí přípravy mořských plodů nechce, můžete se vydat do Bruxxu od 25. do 31. května, kdy tam probíhá akce Krevety a kalamáry. Na menu bude široká nabídka pokrmů právě z těchto dvou surovin.

„Naprostým základem všech našich receptů jsou čerstvé suroviny a nejinak tomu bude i v týdnu krevet a kalamár. Těšit se můžete na vařené i grilované pochoutky podávané v originálním hávu,“ zve Oldřich Matoušek.

Krevety a kalamáry v Bruxxu
Autor: Bruxx Krevety a kalamáry v Bruxxu

reklama

Související témata: krevety , rajčata , koriandr , Hlavní jídla , Mexická kuchyně