Krevety s omáčkou z rumu Pampero Aniversario podle Marka Pavaly
Zdroj: Marek Pavala
Krevety s omáčkou z rumu Pampero Aniversario podle Marka Pavaly
Zdroj:
Marek Pavala
Advent svádí k pořádání večírků a setkávání s přáteli a rodinou. Pokud chcete na své hosty zapůsobit, zaručeně je okouzlíte receptem na šťavnaté krevety flambované venezuelským rumem Pampero Aniversario. Sofistikované propojení chutí vytvoří delikátní omáčku, která bude ozdobou slavnostního menu.
Nechte se vést videoreceptem s kuchařem Markem Pavalou
Postup přípravy
-
Krevety zbavte krunýře, vyndejte střívko. Měly by jim zůstat hlavy, které dodají omáčce výraznější chuť.
-
Na pánvi rozehřejte olivový olej a pomalu na něm restujte plátky česneku, jen lehce dozlatova. Poté zvyšte plamen a do pánve přidejte očištěné krevety a rychle je z obou stran opečte, současně je osolte a opepřete.
-
Jakmile budou krevety opečené a pěkně zrůžoví, zalijte je rumem a alkohol zapalte. Nechte odhořet. Z pánve vyjměte hotové krevety a dejte je stranou.
-
Do pánve přilijte vývar, omáčku lehce zredukujte a odstavte z ohně. Do omáčky pak mimo plotnu zašlehejte studené máslo, případně dochuťte trochou citronové šťávy.
-
Krevety naservírujte na talíř, přelijte je omáčkou a posypte nasekanou petrželkou.
-
Podávejte s opečeným kváskovým chlebem, citronem a česnekovou majonézou aioli z olivového oleje.
Krevety s omáčkou z rumu Pampero Aniversario podle Marka Pavaly
Zdroj: Marek Pavala
Krevety s omáčkou z rumu Pampero Aniversario podle Marka Pavaly
Zdroj:
Marek Pavala