Krevety s omáčkou z rumu Pampero Aniversario podle Marka Pavaly

Moje hodnocení
3x

Advent svádí k pořádání večírků a setkávání s přáteli a rodinou. Pokud chcete na své hosty zapůsobit, zaručeně je okouzlíte receptem na šťavnaté krevety flambované venezuelským rumem Pampero Aniversario. Sofistikované propojení chutí vytvoří delikátní omáčku, která bude ozdobou slavnostního menu.

2 porce
20 minut

Suroviny

Nechte se vést videoreceptem s kuchařem Markem Pavalou

Postup přípravy

  1. Krevety zbavte krunýře, vyndejte střívko. Měly by jim zůstat hlavy, které dodají omáčce výraznější chuť.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a pomalu na něm restujte plátky česneku, jen lehce dozlatova. Poté zvyšte plamen a do pánve přidejte očištěné krevety a rychle je z obou stran opečte, současně je osolte a opepřete.
  3. Jakmile budou krevety opečené a pěkně zrůžoví, zalijte je rumem a alkohol zapalte. Nechte odhořet. Z pánve vyjměte hotové krevety a dejte je stranou.
  4. Do pánve přilijte vývar, omáčku lehce zredukujte a odstavte z ohně. Do omáčky pak mimo plotnu zašlehejte studené máslo, případně dochuťte trochou citronové šťávy.
  5. Krevety naservírujte na talíř, přelijte je omáčkou a posypte nasekanou petrželkou.
  6. Podávejte s opečeným kváskovým chlebem, citronem a česnekovou majonézou aioli z olivového oleje.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Marek Pavala


Přečtěte si také

Recepty