Suroviny
- krevety (celé neloupané,velikost 16/20) 24 ks
- bramborový škrob (na obalení krevet)
- olej (na smažení)
- zázvor (čerstvý, najemno nakrájený) 40 g
- česnek (najemno nakrájený) 25 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Omáčka
- kuřecí vývar 30 ml
- ocet (černý čínský) 30 ml
- sójová omáčka (světlá ) 100 ml
Dokončení
- sezamový olej
- cukr
- cibule (smažená ) 4 lžíce
- limetka
- sůl
Postup přípravy
- Celé krevety očistěte – krevety neloupejte, pouze nastřihněte hřbetní část a vyndejte střívko. Dále ostříhejte z krevet nohy a ostrou špičku krunýře na hlavě. Jinak krevety nechte v krunýři. Omyjte je a vysušte na utěrce.
- Očištěné krevety ochuťte pepřem a lehce obalte v solamylu. Ve woku ve vysoké vrstvě oleje krevety dvakrát po sobě usmažte. Poprvé tak, aby se jen zatáhly a vykapané je znova ponořte do horkého oleje a nechte dosmažit do křupava.
- Před podáváním ve woku orestujte česnek a zázvor, přidejte osmažené krevety a jarní cibulku. Vše krátce prohoďte a zalijte částí omáčky, ve které krevety prohoďte a omáčku svařte, aby zhoustla a obalila krevety. Ke konci přidejte pár kapek sezamového oleje, špetku soli a cukru a smaženou cibulku.
- Na talíři krevety pokapejte čerstvou limetou a podávejte se zbytkem omáčky k namáčení.
Vítejte v pulsujícím světě asijské restaurace Sia
Asijské menu restaurace Sia vychází z tradičních receptů, postupů a technologií obohacených o zkušenosti a nápady mezinárodního týmu šéfkuchaře Jiřího Štifta. Pod jeho vedením v něm spolupracují kuchaři z Indonésie, Nepálu, Indie, Vietnamu, Thajska, Malajsie, z Moravy i Číny. Interiér restaurace odkazuje na exotickou poetiku asijských tržišť a příprava jídel se odehrává v otevřené kuchyni, a to ve třech patrech a přímo před hosty. Ti mohou sledovat výrobu domácích nudlí a čínských knedlíčků dim sum, porcování pekingské kachny nebo přípravu masa a ryb na japonském grilu robata.
Restaurace Sia, V Celnici 1034/6, 110 00 Praha 1