Jiří Štift / Sia

Restované krevety po šanghajsku z restaurace Sia

Moje hodnocení
3x

Tohle jídlo má šmrnc a oplývá dokonalou souhrou chutí. Asijské kuchyně se nemusíte bát, příprava je bleskurychlá, stačí pár surovin a pod vedením šéfkuchaře Jiřího Štifta zvládnete i tuhle lahůdku, kterou najdete na menu pražské restaurace Sia, která si už dávno získala srdce všech milovníků asijských chutí.

4 porce
30 minut
asijská

Suroviny

  • celé neloupané krevety velikost 16/20 24 ks
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • bramborový škrob na obalení krevet
  • olej na smažení
  • čerstvý zázvor, najemno nakrájený 40 g
  • česnek, najemno nakrájený 25 g
  • jarní cibulka, najemno nakrájená 2 ks

Omáčka

  • kuřecí vývar 30 ml
  • černý čínský ocet 30 ml
  • světlá sójová omáčka 100 ml

Dokončení

Postup přípravy

  1. Celé krevety očistěte – krevety neloupejte, pouze nastřihněte hřbetní část a vyndejte střívko. Dále ostříhejte z krevet nohy a ostrou špičku krunýře na hlavě. Jinak krevety nechte v krunýři. Omyjte je a vysušte na utěrce.
  2. Očištěné krevety ochuťte pepřem a lehce obalte v solamylu. Ve woku ve vysoké vrstvě oleje krevety dvakrát po sobě usmažte. Poprvé tak, aby se jen zatáhly a vykapané je znova ponořte do horkého oleje a nechte dosmažit do křupava.
  3. Před podáváním ve woku orestujte česnek a zázvor, přidejte osmažené krevety a jarní cibulku. Vše krátce prohoďte a zalijte částí omáčky, ve které krevety prohoďte a omáčku svařte, aby zhoustla a obalila krevety. Ke konci přidejte pár kapek sezamového oleje, špetku soli a cukru a smaženou cibulku.
  4. Na talíři krevety pokapejte čerstvou limetou a podávejte se zbytkem omáčky k namáčení.

Vítejte v pulsujícím světě asijské restaurace Sia

Asijské menu restaurace Sia vychází z tradičních receptů, postupů a technologií obohacených o zkušenosti a nápady mezinárodního týmu šéfkuchaře Jiřího Štifta. Pod jeho vedením v něm spolupracují kuchaři z Indonésie, Nepálu, Indie, Vietnamu, Thajska, Malajsie, z Moravy i Číny. Interiér restaurace odkazuje na exotickou poetiku asijských tržišť a příprava jídel se odehrává v otevřené kuchyni, a to ve třech patrech a přímo před hosty. Ti mohou sledovat výrobu domácích nudlí a čínských knedlíčků dim sum, porcování pekingské kachny nebo přípravu masa a ryb na japonském grilu robata.

Restaurace Sia, V Celnici 1034/6, 110 00 Praha 1

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jiří Štift / Sia


Přečtěte si také

Recepty