Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Krevety na asijský způsob

4–6 porce
do 30 minut
Krevety na asijský způsob
Krevety na asijský způsob Autor: Kuchařka Oleje
Pokud vymýšlíte, co zvolit za předkrm k neformální večeři, tento recept je ideální. Krevety podávejte čerstvě připravené. Navrch posypte jídlo křupavým praženým chilli a přidejte čtvrtku citronu, která se na krevety může vymačkat.
Reklama

Článek

Nejlepší recepty z krevet  Foto:

Nejlepší recepty z krevet

Obliba mořských plodů i v našich končinách bez moře stoupá. Není divu, pokud jim dáte šanci, zjistíte, že jsou velmi lahodné, zdravé a velmi jednoduché na přípravu. A...
Reklama

Postup

  1. Na velkém talíři smíchejte dohromady kukuřičnou mouku, sůl, pepř a koření pěti vůní. Krevety ve směsi obalte a před dalším krokem oklepejte přebytek směsi. Wok pánev nebo pánev podobného typu dejte na plotýnku o střední teplotě, přidejte olej a zahřejte, dokud se z pánve nebude kouřit.
  2. Krevety smažte ve dvou várkách asi 2 minuty, dokud nezezlátnou, a v půlce smažení je obraťte. Poté je osušte ubrousky a udržujte teplé.
  3. Chilli osmažte chvilku po krevetách. Podávejte s praženým chilli a citronem a posypte koriandrem nebo petrželí. Pokud budete chtít, můžete jídlo ještě dochutit solí a pepřem.
Reklama

Krevety na asijský způsob  Foto: Krevety na asijský způsob; foto: Kuchařka Oleje

Oleje – Používání olejů z ořechů, semen a plodů na vaření, dresinky a marinády

Ursula Ferrigno

Kuchařka Oleje Foto:

Olej se nemusí používat jenom na smažení. V této nedocenitelné knize vám šéfkuchařka Ursula Ferrigno představí některé z nejdůležitějších kulinářských olejů. Dozvíte se, odkud pocházejí, jejich základní vlastnosti, jak mohou být prospěšné pro naše zdraví i to, jak je v kuchyni nejlépe využít. Budete mít možnost si vyzkoušet i velmi lákavé recepty, které umocňují jedinečné chutě surovin. Stejně jako každá jiná ingredience, i olej se totiž vybírá, aby ladil s celkovou chutí pokrmu.

Objevte tajemství jedinečných vinaigrette, dresinků či marinád. Vyzkoušejte použití olejů při výrobě jednoduchých receptů, jako je carpaccio s gorgonzolou a vlašskými ořechy nebo při přípravě zeleninových pokrmů. Recept na čínské medové kuře zase obohatí váš způsob přípravy masa. Na řadu přijdou i vaše cukrářské schopnosti, které můžete uplatnit při přípravě toho nejlepšího italského jablečného koláče s mandlemi nebo dokonalé zmrzliny z olivového oleje.

Existují desítky druhů olejů od extra panenského olivového až po kokosový. Nadchněte se pro ně a zjistěte, jak je nejlépe využít ve více než 25 receptech, které vás tato kniha naučí.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama