Suroviny
- kukuřičná mouka 4 lžíce
- kvalitní mořská sůl 4 lžičky
- čerstvě namletý černý pepř 2 lžičky
- čínské koření pěti vůnÍ 1,5 lžičky
- oloupané královské nebo jumbo krevety 1 kg
- slunečnicový nebo arašídový olej 150 ml
- středně velká čerstvá chilli paprička 1 ks
- čerstvý koriandr nebo hladkolistá petržel 1 hrst lístků
- citron k podávání
Článek
Nejlepší recepty z krevet
Obliba mořských plodů i v našich končinách bez moře stoupá. Není divu, pokud jim dáte šanci, zjistíte, že jsou velmi lahodné, zdravé a velmi jednoduché na přípravu. A...
Postup přípravy
- Na velkém talíři smíchejte dohromady kukuřičnou mouku, sůl, pepř a koření pěti vůní. Krevety ve směsi obalte a před dalším krokem oklepejte přebytek směsi. Wok pánev nebo pánev podobného typu dejte na plotýnku o střední teplotě, přidejte olej a zahřejte, dokud se z pánve nebude kouřit.
- Krevety smažte ve dvou várkách asi 2 minuty, dokud nezezlátnou, a v půlce smažení je obraťte. Poté je osušte ubrousky a udržujte teplé.
- Chilli osmažte chvilku po krevetách. Podávejte s praženým chilli a citronem a posypte koriandrem nebo petrželí. Pokud budete chtít, můžete jídlo ještě dochutit solí a pepřem.