Suroviny
- tvaroh (v alobalu) 250 g
 - plnotučné mléko 100 ml
 - vejce 1 ks
 - polohrubá mouka 120 g + na podsypání
 - sůl 1/2 lžičky
 - tuk na smažení (ghí, máslo nebo řepkový či slunečnicový olej)
 
Postup přípravy:
- Tvaroh ruční metlou rozmíchejte s vejcem a mlékem. Do této směsi přidejte polohrubou mouku a sůl. Společně vypracujte husté lepivé těsto.
 - Na hojně pomoučeném válu (těsto se opravdu dost lepí) rukama vytvarujte váleček o velikosti přibližně celého bramborového knedlíku. Ten rozdělte na cca 8–9 stejných dílů. Z každého pak vytvarujte placičku asi 1,5 cm vysokou.
 - Ve velké pánvi na tuku je smažte z obou stran dozlatova. A pak je servírujte se zeleninou naslano nebo sladké s ovocnou zavařeninou.
 
                    
                                        Syrniki - nadýchané placičky z tvarohu můžete podávat naslano i nasladko Zdroj: Svatava Vašková / Coolinářka
Milovníci placiček si mohou připravit podle videoreceptu třeba tyto bramboráky:
Kompletní recept najdete ZDE: Křupavé bramboráky
Nebo vyzkoušejte další slané placičky: