Svatava Vašková / Coolinářka

Syrniki - nadýchané placičky z tvarohu můžete podávat naslano i nasladko

Moje hodnocení
3x

Perfektní na svačinku do školy i na cesty, ale stejně tak třeba jako pohoštění na rodinné oslavy. Tvarohové syrniki jsou velice populární právě díky tomu, že je můžete podávat prakticky s čímkoliv. Tedy naslano i nasladko!

3 porce
45 minut
ukrajinská

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Tvaroh ruční metlou rozmíchejte s vejcem a mlékem. Do této směsi přidejte polohrubou mouku a sůl. Společně vypracujte husté lepivé těsto.
  2. Na hojně pomoučeném válu (těsto se opravdu dost lepí) rukama vytvarujte váleček o velikosti přibližně celého bramborového knedlíku. Ten rozdělte na cca 8–9 stejných dílů. Z každého pak vytvarujte placičku asi 1,5 cm vysokou.
  3. Ve velké pánvi na tuku je smažte z obou stran dozlatova. A pak je servírujte se zeleninou naslano nebo sladké s ovocnou zavařeninou.

Milovníci placiček si mohou připravit podle videoreceptu třeba tyto bramboráky:

Kompletní recept najdete ZDE: Křupavé bramboráky

Nebo vyzkoušejte další slané placičky:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Svatava Vašková / Coolinářka

Svatava Vašková / Coolinářka

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

​​​​​​​


Přečtěte si také

Recepty