Suroviny
- tvaroh (v alobalu) 250 g
- plnotučné mléko 100 ml
- vejce 1 ks
- polohrubá mouka 120 g + na podsypání
- sůl 1/2 lžičky
- tuk na smažení (ghí, máslo nebo řepkový či slunečnicový olej)
Postup přípravy:
- Tvaroh ruční metlou rozmíchejte s vejcem a mlékem. Do této směsi přidejte polohrubou mouku a sůl. Společně vypracujte husté lepivé těsto.
- Na hojně pomoučeném válu (těsto se opravdu dost lepí) rukama vytvarujte váleček o velikosti přibližně celého bramborového knedlíku. Ten rozdělte na cca 8–9 stejných dílů. Z každého pak vytvarujte placičku asi 1,5 cm vysokou.
- Ve velké pánvi na tuku je smažte z obou stran dozlatova. A pak je servírujte se zeleninou naslano nebo sladké s ovocnou zavařeninou.
Syrniki - nadýchané placičky z tvarohu můžete podávat naslano i nasladko Zdroj: Svatava Vašková / Coolinářka
Milovníci placiček si mohou připravit podle videoreceptu třeba tyto bramboráky:
Kompletní recept najdete ZDE: Křupavé bramboráky
Nebo vyzkoušejte další slané placičky: