Suroviny
- cherry rajčata (barevná) 250 g
- hladkolistá petržel 1/2 svazku
- oregano (sušené) 1 lžička
- extra virgin olivový olej 2 lžíce
- červený vinný ocet 1 lžíce
- červená cibule 1 ks
- hladká mouka 2 vrchovaté lžíce
- vejce (velké) 1 ks
- chilli omáčka (podle chuti) pár kapek
- feta 30 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Rajčátka nakrájejte na čtvrtky. Otrhejte lístky petrželky. Promíchejte obojí s oreganem, 1 lžící oleje a octem a dochuťte solí a pepřem. Polovinu rozdělte na dva talíře jako salát.
- Nepřilnavou pánev o průměru 30 cm rozehřejte na středním stupni. Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte na tenké plátky. Přidejte ji ke směsi rajčat a promíchejte s moukou, vejci a chilli omáčkou. Navrch rozdrobte většinu fety a znovu promíchejte.
- Směs rozdělte na šest stejně velkých dílů a vytvarujte z nich kulaté placičky – budou působit lepkavě a hrudkovatě, ale během opékání se spojí. Opékejte je na 1 lžíci olivového oleje 5 minut z každé strany nebo dozlatova.
- Na salát rozdrobte zbylou fetu, doplňte ho opečenými placičkami a podávejte s chilli omáčkou podle chuti.
Rajčatové placičky s bylinkami a fetou podle Jamieho Olivera Zdroj: Jeden
Inspirujte se dalšími recepty od Jamieho Olivera
Připravte jednoduché cuketové placky s jogurtovým dipem podle videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE