Rajčatové placičky s bylinkami a fetou podle Jamieho Olivera

Moje hodnocení
2x

Óda na rajčata, která se jako kouzlem proměňují. Představí se jako salát, přidáním mouky se začnou rozpadat, ale na horké pánvi se spojí v kompaktní křupavé placičky. Pálivá omáčka jim dodá šmrnc, ale pokud jí vaše děti neholdují, postačí jen oregano.

2 porce
20 minut
301 kcal
středomořská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Rajčátka nakrájejte na čtvrtky. Otrhejte lístky petrželky. Promíchejte obojí s oreganem, 1 lžící oleje a octem a dochuťte solí a pepřem. Polovinu rozdělte na dva talíře jako salát.
  2. Nepřilnavou pánev o průměru 30 cm rozehřejte na středním stupni. Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte na tenké plátky. Přidejte ji ke směsi rajčat a promíchejte s moukou, vejci a chilli omáčkou. Navrch rozdrobte většinu fety a znovu promíchejte.
  3. Směs rozdělte na šest stejně velkých dílů a vytvarujte z nich kulaté placičky – budou působit lepkavě a hrudkovatě, ale během opékání se spojí. Opékejte je na 1 lžíci olivového oleje 5 minut z každé strany nebo dozlatova.
  4. Na salát rozdrobte zbylou fetu, doplňte ho opečenými placičkami a podávejte s chilli omáčkou podle chuti.

Inspirujte se dalšími recepty od Jamieho Olivera

Připravte jednoduché cuketové placky s jogurtovým dipem podle videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jeden

Jamie Oliver Jeden

Zázraky z jedné pánve

Návrat ke kořenům, tak by se dalo nazvat téma nejnovější kuchařky Jamie Olivera. Najdete tady 120 receptů, k jejichž přípravě vám stačí jen jedna jediná nádoba, ať už je to pánev, hrnec, pekáč nebo sklenička, které Jamie symbolicky věnoval své ženě Jools. Kapitoly jsou rozdělené do několika témat, například zelenina, kuřata či dezerty. „Skvělé, jednoduché nápady,“ píše Daily Mail. „Přímo přetéká snadnými, dostupnými jídly a moučníky z jednoho hrnce,“ potvrzuje časopis BBC Good Food. „Prostě náš nejoblíbenější kuchař,“ uzavírá Sainsbury´s Magazine.

Vydalo nakladatelství Slovart.


Přečtěte si také

Recepty