Suroviny
- květák 1 kg
- hladká mouka 150 g
- olivový olej 1 lžíce
- vejce (velká ) 2 ks
- mléko 150 ml
- olej (řepkový nebo slunečnicový, na smažení)
- sůl
- čerstvě namletý pepř (černý )
Postup přípravy
- Smíchejte prosátou mouku s olivovým olejem, velkou špetkou soli a trochu pepře. Oddělte žloutky od bílků, žloutky smíchejte s mlékem a nalite do misky s moukou. Zamíchejte a nechte odpočívat.
- Květák nakrájejte na kostičky a spařte v osolené vodě. Měkký květák zchlaďte studenou vodou.
- Z bílků vyšlehejte velmi tuhý sníh a pomalu vmíchejte do těsta. Přidejte květák, osolte a celou směs lehce opepřete. Na rozpálené pánvi s kapkou oleje pečte placičky z obou stran dozlatova.
- PRIMA TIP: Další informace o kvalitních potravinách najdete na webu www.akademiekvality.cz.
Vyzkoušejte také kapustové karbanátky s mletým masem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Kapustové karbanátky s mletým masem