Akademiekvality.cz

Jednoduché květákové placičky

Moje hodnocení
3x

Květák je poměrně vděčnou surovinou, protože je velmi variabilní. My jsme ho tentokrát využili do našich placiček, kde představuje drtivou většinu ingrediencí. A proč zrovna květák? Určitě vás potěší, že je dietní, detoxikuje a navíc ho dokážeme skvěle strávit. Obsahuje mnoho důležitých látek, jako jsou vitaminy (betakaroten, B, C, E), minerály (např. draslík, hořčík, vápník) a stopové prvky (např. zinek, mangan, selen). Podporuje také srdce a oběhovou soustavu. Stejně tak i olivový olej, který je v samotném těstě. Ale co je ze všeho nejdůležitější? Že se po placičkách jen zapráší!

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Smíchejte prosátou mouku s olivovým olejem, velkou špetkou soli a trochu pepře. Oddělte žloutky od bílků, žloutky smíchejte s mlékem a nalite do misky s moukou. Zamíchejte a nechte odpočívat.
  2. Květák nakrájejte na kostičky a spařte v osolené vodě. Měkký květák zchlaďte studenou vodou.
  3. Z bílků vyšlehejte velmi tuhý sníh a pomalu vmíchejte do těsta. Přidejte květák, osolte a celou směs lehce opepřete. Na rozpálené pánvi s kapkou oleje pečte placičky z obou stran dozlatova.

PRIMA TIP: Další informace o kvalitních potravinách najdete na webu www.akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty