Suroviny
- zralá soudková rajčata 400 g
- najemno nasekaná máta 1 a 1/2 lžíce
- sušené oregáno 1 lžička
- Sůl 1 menší lžička
- hladká mouka 90 g
- Kypřicí prášek 1 lžička
- olivový olej vhodný na smažení
- řecký jogurt a extra panenský olivový olej na podávání
Postup přípravy
- Rajčata rozpulte, prsty vymačkejte semínka a dužinu nakrájejte na malé kostičky.
- Nakrájená rajčata v misce promíchejte s najemno nasekanou mátou, oreganem, 80 ml vody a 1 lžičkou soli.
- V jiné misce smíchejte prosátou moukou s kypřicím práškem a poté vše zapracujte k rajčatům. Mělo by vzniknout hustější těstíčko.
- V pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte zhruba 5 cm vysokou vrstvu oleje.
- Poté ztlumte plamen na střední stupeň, naolejovanou lžící naberte těsto a vlijte do oleje.
- Smažte ze všech stran dozlatova. Usmažené karbanátky zbavte přebytečného oleje na papírové utěrce.
- Podávejte s řeckým jogurtem, který lehce zakápněte (ideálně řeckým) extra panenským olivovým olejem.