zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Nejlepší recept na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka
Spouštím video za 5s.

Nejlepší recept na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka

Hodnoceno: 237x
Bramboráky patří mezi poklady české kuchyně. Podobné placky najdete v mnoha světových kuchyních, ale naše české bramboráky voní po česneku a majoránce. Vyzkoušejte prověřený recept na tradiční pochoutku, která umí vykouzlit úsměv na tváři :)
do 30 minut
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Brambory oloupejte, nastrouhejte na struhadle nahrubo a vymačkejte, abyste je zbavili přebytečné vody a škrobu. Přidejte k nim vejce, sůl, pepř, utřený česnek, majoránku, hladkou mouku a přilijte mléko. Důkladně promíchejte, aby se vše spojilo v těsto.
  2. Na pánvi rozpusťte sádlo, naběračkou vlijte do pánve bramborákové těsto a rozetřete ho ke krajům. Bramboráky smažte po obou stranách dozlatova. Nechte odsát přebytečný tuk na papírových utěrkách.

PRIMA TIPY:

  • Pokud je těsto moc tuhé, nařeďte ho ještě trochu mlékem nebo vymačkanou vodou z brambor.
  • Množství česneku upravte podle vlastní chuti, případně i podle síly použitého česneku.
  • První bramborák upečte na zkoušku – ochutnejte ho a těsto případně dosolte nebo přidejte majoránku či česnek.
  • Sádlem nešetřete. Je důležité, aby na pánvi byla vysoká vrstva tuku, jen tak se bramboráky usmaží rovnoměrně. Když bramboráky v rozpáleném tuku plavou, nasáknou jím mnohem méně, než když budete smažit jen na trošce tuku.

 

Nejlepší recept na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka
Autor: iStock Nejlepší recept na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka
Nejlepší recept na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka
Autor: iStock Nejlepší recept na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka

Recept je převzatý z knihy Poklady klasické české kuchyně aneb Jak to ta babička tenkrát vařila od Romana Vaňka.

reklama