Smažené rýžové placičky se sýrem a zeleninou

Moje hodnocení
18x

Zbyla vám rýže od večeře? Proměňte ji v báječné křupavé placky, které jsou skvělé jako chuťovka nebo si je můžete vzít s sebou do práce v krabičce. Chutnají totiž skvěle i za studena. Podávejte nejlépe se zelným salátem a oblíbeným dipem.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • rýže (uvařená a vychladlá rýže) 400 g
  • vejce 2 ks
  • gouda (nastrouhaný tučný sýr (např. gouda, blaťácké zlato, čedar..)) 150 g
  • jarní cibulka (jarní cibulky, nakrájené najemno) 2 ks
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • mléko asi 50 ml
  • zelenina (vařená nebo restovaná zelenina (např. mrkev, brokolice, květák), nakrájená nadrobno)
  • strouhanka (strouhanka) 3–4 lžíce
  • rostlinný olej (rostlinný olej na smažení)

Postup přípravy

  1. Do mísy dejte studenou rýži, vejce, nastrouhaný sýr, jarní cibulku, sůl, pepř, mléko a nakrájenou zeleninu. Důkladně promíchejte a podle potřeby přidejte trochu strouhanky, aby vznikla kompaktní směs.
  2. Ve velké pánvi rozpalte olej. Lžící nebo rukama vytvarujte menší placičky a smažte je z obou stran dozlatova. Přebytečný tuk odsajte položením na papírové utěrky.

PRIMA TIP: Pokud nemáte vařenou nebo restovanou zeleninu, použijte čerstvou, jen ji nastrouhejte najemno.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty