Suroviny
- rýže (uvařená a vychladlá) 400 g
- vejce 2 ks
- gouda (nastrouhaný tučný sýr (např. gouda, blaťácké zlato, čedar..)) 150 g
- jarní cibulka 2 ks
- mléko asi 50 ml
- zelenina (vařená nebo restovaná zelenina (např. mrkev, brokolice, květák), nakrájená nadrobno)
- strouhanka 3–4 lžíce
- rostlinný olej (na smažení)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Do mísy dejte studenou rýži, vejce, nastrouhaný sýr, jarní cibulku, sůl, pepř, mléko a nakrájenou zeleninu. Důkladně promíchejte a podle potřeby přidejte trochu strouhanky, aby vznikla kompaktní směs.
- Ve velké pánvi rozpalte olej. Lžící nebo rukama vytvarujte menší placičky a smažte je z obou stran dozlatova. Přebytečný tuk odsajte položením na papírové utěrky.
PRIMA TIP: Pokud nemáte vařenou nebo restovanou zeleninu, použijte čerstvou, jen ji nastrouhejte najemno.