Suroviny
- brambory (střední velikosti) 6 ks
- cuketa (malé ) 2 ks
- skyr 1 kelímek
- pažitka 2 svazečky
- vejce 1 ks
- ovesné vločky 5 lžic
- řepkový olej 4 lžíce
- čerstvě namletý pepř
- sůl
Postup přípravy
- V osolené vody uvařte brambory ve slupce doměkka.
- Zatímco se brambory vaří, nastrouhejte cuketu na hrubém struhadle, lehce ji osolte a nechte, aby pustila vodu. Tu pak slijte a vymačkanou cuketu smíchejte se skyrem, dosolte, opepřete a přidejte i část pažitky.
- Uvařené brambory rozmačkejte, přidejte k nim vejce, ovesné vločky, zbytek pažitky a sůl a dobře promíchejte.
- Ze vzniklého těsta vytvořte asi 12 malých karbanátků a každý opečte na pánvi s rozehřátým olejem asi 2 minuty z obou stran. Opečené karbanátky pak položte na talíř s ubrouskem, aby se vsákl přebytečný olej.
- Ihned servírujte s již připraveným dipem.
Smažené bramborové placičky s dipem ze skyru a cukety 2 Zdroj: Bohušovická mlékárna