Suroviny:
- brambory 400 g
- kmín 2 lžičky
- řepkový olej 2 lžíce
- špaldová mouka 1 lžíce
- bílé kysané zelí (např. s fenyklem Beavia) 250 g
- bobkový list 2 ks
- sladká paprika 1 lžička
- pepř
- veganské maso (ideálně párečky) 2 nožičky
- sójová smetana 200 ml
Postup přípravy:
Brambory oloupejte, nakrájejte na malé kousky a uvařte v osolené vodě s kmínem. Tu si po uvaření ponechte.
Veganské párečky lehce orestujte na pánvi a poté dejte stranou.
V pánvi si připravte jíšku z oleje a mouky.
Přidejte kysané zelí, brambory i s vodou, ve které se vařily, bobkové listy, sladkou papriku, pepř a chvíli povařte.
Nakonec přidejte orestované párečky a smetanu. Už jen krátce provařte.
PRIMA TIP: Pokud nechcete veganskou verzi, můžete veganské párečky vyměnit za kousek špeku a sójovou smetanu za klasickou.
Zdroj: Beavia
Další tip na bezmasou polévku? Máme pro vás videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Polévka z červené čočky s rajčaty