Nikoleta Kováčová pro Good Calories

Bulgogi Bowl – veganská verze korejské rýžové misky s mletým masem

Moje hodnocení
2x

Bulgogi, v překladu „ohnivé maso“, pochází z Korejského poloostrova, kde jej běžně najdete v luxusních restauracích, ale i v supermarketech. Neméně dobrá je i rostlinná obdoba tohoto populárního pokrmu, který snadno připravíte i doma, a na masovou variantu tak možná zapomenete úplně. Autorkou receptu je respektovaná veganská food blogerka Nikoleta Kováčová, známá také jako Surová dcerka.

2 porce
20 minut
asijská

Bulgogi

Korejský okurkový salát

Postup přípravy

  1. V misce smíchejte sójovou omáčku, třtinový cukr, chilli pastu, sezamový olej, prolisovaný česnek, nastrouhanou (nashi) hrušku a namletý sečuánský pepř.
  2. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a opečte dozlatova rostlinné mleté maso. Když je křupavé, přilijte marinádu a všechno spolu 5 minut vařte, aby se chutě Bulgogi spojily.
  3. Mezitím nakrájejte okurku na menší hranolky a pořádně osolte. Nechte je 15 minut odstát, aby pustily šťávu. Následně je dobře osušte a zalijte sójovou omáčkou, sezamovým olejem, chilli olejem, prolisovaným česnekem a posypte sezamovým semínkem.
  4. Hotové Bulgogi podávejte s jasmínovou rýži, okurkami na korejský způsob a další zeleninou dle vaší chuti. Nikoleta Kováčová doporučuje brokolici vařenou na páře, avokádo, ředkvičky a limetku na zakápnutí.

Ke korejskému jídlu báječně pasuje i nakládané kimchi

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Nikoleta Kováčová pro Good Calories


Přečtěte si také

Recepty