Veganské perníkové bábovičky – voní kořením a drží díky jablečnému pyré

Moje hodnocení
1x

Veganské pečení má svá specifika. Moučníky nesmí obsahovat běžné pečicí přísady, jako jsou vejce, mléko či máslo. Přesto lze připravit velmi dobré zákusky a moučníky, třeba s použitím jablečného pyré, které udrží těsto pohromadě, dodá mu chuť a šťavnatost.

6 porcí
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do hlubší mísy přidejte všechny suché suroviny – mouku, prášek do pečiva, sodu, cukr, kakao a všechno koření. Vše důkladně promíchejte.
  2. K suchým surovinám postupně přimíchejte ostatní tekuté suroviny – vodu, olej a jablečné pyré. Důkladně spojte v hladké těsto.
  3. Hotové těsto přelijte do formiček – pokud použijete silikonové, není třeba je vymazávat tukem a vysypávat moukou. Bábovičky pečte v předehřáté troubě na cca 180 stupňů asi 20 minut. Propečenost zkontrolujte zapíchnutím špejle do nejsilnějšího místa – těsto se nesmí na špejli lepit.
  4. Hotové bábovičky nechte na chladicí mřížce zcela vychladnout.

Vyzkoušejte jednoduchý hrnkový perník s čokoládovou polevou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pernerka


Přečtěte si také

Recepty