Suroviny
- polohrubá mouka (Pernerka) 200 g
- kypřicí prášek do perníku 1/2 sáčku
- mletá skořice 1/2 lžičky
- kakao (holandského typu) 1 a 1/2 lžíce
- jedlá soda 1 lžička
- cukr 150 g
- pomerančová kůra 1/2 lžičky
- perníkové koření 2 lžičky
- voda (nebo rostlinné mléko) 200 ml
- rostlinný olej 5 lžic
- jablečné pyré 100 g
Postup přípravy
- Do hlubší mísy přidejte všechny suché suroviny – mouku, prášek do pečiva, sodu, cukr, kakao a všechno koření. Vše důkladně promíchejte.
- K suchým surovinám postupně přimíchejte ostatní tekuté suroviny – vodu, olej a jablečné pyré. Důkladně spojte v hladké těsto.
- Hotové těsto přelijte do formiček – pokud použijete silikonové, není třeba je vymazávat tukem a vysypávat moukou. Bábovičky pečte v předehřáté troubě na cca 180 stupňů asi 20 minut. Propečenost zkontrolujte zapíchnutím špejle do nejsilnějšího místa – těsto se nesmí na špejli lepit.
- Hotové bábovičky nechte na chladicí mřížce zcela vychladnout.
Vyzkoušejte jednoduchý hrnkový perník s čokoládovou polevou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE