Veganské kung pao se zeleninou a rýží

Moje hodnocení
2x

Pokud se snažíte ve své stravě omezovat potraviny živočišného původu, pomáháte tím nejen svému zdraví, ale i planetě. Alespoň občas do jídelníčku zařadit jiné suroviny, které výživově dokážou nahradit maso, může být i osvěžující. Zkuste třeba bleskovou večeři se seitanem či tofu, která se inspirovala v asijské kuchyni.

4 porce
30 minut
asijská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Seitan nebo tofu nakrájejte na proužky, smíchejte s olejem, sójovou omáčkou, javorovým sirupem a hořčicí. Nechte ho odležet a mezitím nakrájejte všechnu zeleninu. Zároveň dejte vařit rýži.
  2. Na pánvi na oleji krátce osmahněte cibulku a arašídy. Když začne cibulka zlátnout, přidejte mrkev a seitan. Po chvíli dejte na pánev papriku a ředkvičky. Ty už tam nechte jen pár minut, aby zůstaly křupavé. Nakonec přimíchejte arašídové máslo a zřeďte vodou dle potřeby.

Tvoje výzva

Prvního října se celosvětově slaví den vegetariánství, přesně o měsíc později – 1. listopadu – zase den veganství. Také proto v říjnu spustila organizace OBRAZ – Obránci zvířat nový projekt nazvaný Tvoje výzva, který má za cíl lidem přiblížit rostlinnou stravu. Do Výzvy se zapojili mimo jiné i zpěvák Tomáš Klus, herečky Tereza Těžká a Barbora Seidlová, zpěvačka Jitka Boho, zpěvák a herec David Kraus a třeba i účastník posledního MasterChefa Adam Rundus.

Zájemci se mohou zdarma registrovat na webu www.tvojevyzva.cz do 30 dní trvajícího programu, který je bod po bodu provede začátky s rostlinným jídlem. Kromě receptů a dalších užitečných informací si mohou návštěvníci webu také spočítat, jakou pozitivní změnu vytvoří na kalkulačce dopadu. Dozví se třeba, kolik ušetří zvířecích životů, litrů vody nebo kilometrů nevykáceného lesa.

Pokud se nechystáte do výzvy zapojit, můžete vyzkoušet vyhlášené kuřecí kung pao z restaurace Sia podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

MaruškaVeg


Přečtěte si také

Recepty