Suroviny
- červená cibule (nakrájená na kolečka) 1/2 ks
- jasmínová rýže (uvařená) 1 hrnek
- červené fazole 1/2 plechovky
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- kimchi (např. Živina) 100 g
- tortilla 2 ks
- rajčatová salsa (nebo jiný oblíený dip)
- směs listových salátů
- červená cibule (nakládaná, lze vynechat)
Postup přípravy
- Na kapce slunečnicového oleje orestujte červenou cibuli, poté přimíchejte slité červené fazole a uvařenou rýži. Dochuťte malým množstvím soli a pepřem.
- Do pánve přimíchejte kimchi a důkladně vše na pánvi promíchejte. Kimchi na pánvi více nerestujte, ať žárem zbytečně neztratí zdraví prospěšná probiotika pro střevní mikrobiom.
- Tortillu namažte preferovaným dipem nebo salsou, přidejte zelenou listovou zeleninu a připravenou kimchi směs z pánve. Nakonec zasypte nakrájenou jarní cibulkou a tortillu zarolujte. Tu pak finálně zapečte na grilu nebo pánvi. Kimchi burrito rozkrojte napůl.
Pečujte o svůj střevní mikrobiom
Zdravý střevní mikrobiom je jedním z klíčových faktorů ovlivňujícím hubnutí. To potvrzuje i stále více studií, podle kterých střevní mikroflóra zásadně ovlivňuje naše celkové zdraví, imunitní systém, myšlení i metabolismus včetně hubnutí. Co dělat pro to, abyste dostali střevní mikroflóru do té nejlepší kondice? „Doporučuji konzumaci potravin s probiotiky, jako jsou kvašená zelenina, korejský salát kimchi, kváskový chléb, fermentované ovesné vločky či třeba pití probiotického octa s vodou nejlépe ráno nalačno,“ radí Martin Kudera, zakladatel Farmy Živina, a zároveň k tomu dodává, že při redukci hmotnosti stále zůstává nejdůležitějším faktorem množství zkonzumované energie a dostatek pohybu.