Veganské kimchi burrito s rýží a fazolemi

Moje hodnocení
2x

Pokud jste propadli lásce ke korejskému salátu kimchi, určitě oceníte další recept do sbírky, kde tuto zdravím nabitou potravinu využijete. Rychlá plněná tortilla chutná skvěle i studená, proto se hodí třeba jako oběd do krabičky.

2 porce
20 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na kapce slunečnicového oleje orestujte červenou cibuli, poté přimíchejte slité červené fazole a uvařenou rýži. Dochuťte malým množstvím soli a pepřem.
  2. Do pánve přimíchejte kimchi a důkladně vše na pánvi promíchejte. Kimchi na pánvi více nerestujte, ať žárem zbytečně neztratí zdraví prospěšná probiotika pro střevní mikrobiom.
  3. Tortillu namažte preferovaným dipem nebo salsou, přidejte zelenou listovou zeleninu a připravenou kimchi směs z pánve. Nakonec zasypte nakrájenou jarní cibulkou a tortillu zarolujte. Tu pak finálně zapečte na grilu nebo pánvi. Kimchi burrito rozkrojte napůl.

Pečujte o svůj střevní mikrobiom

Zdravý střevní mikrobiom je jedním z klíčových faktorů ovlivňujícím hubnutí. To potvrzuje i stále více studií, podle kterých střevní mikroflóra zásadně ovlivňuje naše celkové zdraví, imunitní systém, myšlení i metabolismus včetně hubnutí. Co dělat pro to, abyste dostali střevní mikroflóru do té nejlepší kondice? „Doporučuji konzumaci potravin s probiotiky, jako jsou kvašená zelenina, korejský salát kimchi, kváskový chléb, fermentované ovesné vločky či třeba pití probiotického octa s vodou nejlépe ráno nalačno,“ radí Martin Kudera, zakladatel Farmy Živina, a zároveň k tomu dodává, že při redukci hmotnosti stále zůstává nejdůležitějším faktorem množství zkonzumované energie a dostatek pohybu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Živina


Přečtěte si také

Recepty