redakce Prima FRESH

Veganská míchaná vajíčka z nadrobeného tofu se zeleninou

Moje hodnocení
2x

Toto snadné míchané tofu je nejlepší veganská náhrada míchaných vajec. Má správnou barvu i strukturu i chuť. Navíc je obohacené o zeleninu, takže za 15 minut připravíte lahodnou, výživnou veganskou snídani s vysokým obsahem bílkovin!

4 porce
20 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi na většině oleje asi 3 minuty restujte na kostičky nakrájenou papriku, cibuli a najemno nasekaný česnek.
  2. Prsty rozdrobte tofu do pánve a promíchejte ho. Případně přidejte veganský margarín, nechte ho rozpustit a promíchejte, aby obalil tofu drobky.
  3. Přidejte kurkumu a lahůdkové droždí, a pokud máte, přidejte i černou sůl Kala Namak a opět promíchejte. Restujte asi 10 minut a poté přihoďte na půlky rozkrojená rajčátka. Dochuťte solí a pepřem a restujte ještě 5 minut.
PRIMA TIP: Můžete přidat i další druhy zeleniny, spolu s paprikou můžete přidat na kostičky nakrájenou cuketu, nebo spolu s rajčaty vmíchejte k tofu baby špenát nebo mangold. Černá vulkanická sůl Kala Namak má výraznou chuť po vajíčkách, proto se používá do veganských „vaječných“ jídel.

Vyzkoušejte také tofu s květákem a houbami shiitake podle videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty