Suroviny
- rostlinný olej 2 lžíce
- červená paprika (malá) 1 ks
- cibule 1/2 ks
- česnek 1 stroužek
- tofu (pevné, firm) 500 g
- margarín (veganský, není nutné) 2 lžíce
- kurkuma 1 lžíce
- lahůdkové droždí 1 lžíce
- černá sůl (není nutné) 1/2 lžičky
- červená cherry rajčata 150 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Ve velké pánvi na většině oleje asi 3 minuty restujte na kostičky nakrájenou papriku, cibuli a najemno nasekaný česnek.
- Prsty rozdrobte tofu do pánve a promíchejte ho. Případně přidejte veganský margarín, nechte ho rozpustit a promíchejte, aby obalil tofu drobky.
- Přidejte kurkumu a lahůdkové droždí, a pokud máte, přidejte i černou sůl Kala Namak a opět promíchejte. Restujte asi 10 minut a poté přihoďte na půlky rozkrojená rajčátka. Dochuťte solí a pepřem a restujte ještě 5 minut.
PRIMA TIP: Můžete přidat i další druhy zeleniny, spolu s paprikou můžete přidat na kostičky nakrájenou cuketu, nebo spolu s rajčaty vmíchejte k tofu baby špenát nebo mangold. Černá vulkanická sůl Kala Namak má výraznou chuť po vajíčkách, proto se používá do veganských „vaječných“ jídel.
Vyzkoušejte také tofu s květákem a houbami shiitake podle videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE