Gordon Ramsay

Waldorfský salát s krevetami podle Gordona Ramsaye

Moje hodnocení
7x

Klasický waldorfský salát je kombinací křupavého jablka, hroznového vína, řapíkatého celeru a vlašských ořechů a byl by to ideální zdravý pokrm, pokud by se na závěr nezalil štědrou dávkou majonézy. Zkuste přidat krevety jako zdroj bílkovin a vyměnit kaloriemi nabitou majonézu za lehounkou zálivku z řeckého jogurtu.

4 porce
30 minut
258 kcal

Suroviny

  • vlašské ořechy 75 g
  • římský salát, nakrájený na proužky 1 malá hlávka
  • uvařené a vyloupané královské krevety 200 g
  • řapíkatý celer, nakrájený na plátky 4 vnitřní řapíky
  • jablko (např. Granny Smith), nakrájené na 1cm kousky 1 ks
  • kuličky, bílého hroznového vína, rozpůlené 100 g

Zálivka

  • řecký jogurt 100 g
  • dijonská hořčice 1,5 lžičky
  • jablečný ocet 1 lžička
  • šťáva z 1/2 citronu
  • mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř

Postup přípravy

  1. Začněte zálivkou: v malé misce prošlehejte všechny suroviny, ochutnejte a dolaďte podle chuti; pokud je třeba, přilijte o trošku více citronové šťávy.
  2. V pánvi na středním ohni nasucho opečte vlašské ořechy dozlatova, trvá to 2–3 minuty.
  3. Do velké salátové mísy dejte natrhané salátové listy, krevety, řapíkatý celer, jablko a hroznové víno. Přelijte zálivkou a dobře promíchejte. Ochutnejte a před podáváním případně ještě dosolte a dopepřete.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Gordon Ramsay

Slovart Gordon Ramsay

Šéfkuchař se stane šéfkuchařem nejen pro to, že umí skvěle vařit, ale také vést tým, být trochu vizionář a zároveň umělec a účetní, který si spočítá, jestli se nápad zaplatí. Gordon Ramsay to svým uměním dotáhl mezi globální celebrity, o čemž svědčí jeho televizní show, restaurace v USA i Británii, oceněné 3 michelinskými hvězdami a také několik kuchařských knih. Ta poslední reaguje na trend domácího vaření a ukazuje, že i ve všední den zvládnete uvařit pro celou rodinu nebo jen pro sebe výborné, zdravé a jednoduché jídlo, na které nakoupíte cestou z práce. Kouzlo této knihy netkví jen ve 100 receptech, ale i ve spoustě praktických tipů a triků. Po pečlivém přečtení a vyzkoušení zjistíte, že dokážete vařit jako šéfkuchař.

Vydává Slovart.


Přečtěte si také

Recepty