Jíme zdravě v pohybu

Rychlá večeře: Curry ramen s krevetami a rýžovými nudlemi

Moje hodnocení
2x

Japonská polévka ramen je esencí zdraví a chutí. První obchod s touto specialitou byl prý otevřen v roce 1910 v Yokohamě a o sto let později se rozšířila do celého světa. V této úpravě se snoubí decentně pálivá žlutá curry pasta s delikátními krevetami a rýžovou smetanou, která případnou pálivost zmírňuje.

3 porce
30 minut
491 kcal
asijská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Rýžové nudle zalijte ve větším hrnci vodou tak, aby byly ponořené, a vařte je na středním stupni 7 až 10 minut doměkka. Pak je sceďte a propláchněte studenou vodou.
  2. Mezitím oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je najemno. V jiném větším hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a curry pastu a za občasného míchání opékejte 2 až 3 minuty na středním až vyšším stupni, až cibule začne zlátnout.
  3. Přilijte vývar a vodu, promíchejte a vařte 10 minut na středním stupni. Odstavte a rozmixujte dohladka.
  4. Do polévky přidejte krevety a vařte je pár minut, až zrůžoví. Snižte teplotu, přilijte do polévky rýžovou smetanu a povařte 1 minutu. Přidejte rýžové nudle a promíchejte.
  5. Limetu nakrájejte na měsíčky. Ramen rozdělte do misek, posypte chilli vločkami anebo čerstvým koriandrem podle chuti a podávejte se skrojkem limety.

Vyzkoušejte také výtečnou polévku z červené čočky s rajčaty podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jíme zdravě v pohybu

Libor Vítek Jíme zdravě v pohybu

Chcete mít po obědě energie na rozdávání? Lákají vás snídaně, které vás zasytí a dodají vám sílu na celý den? Hledáte nové recepty, díky kterým zdoláte každou pracovní, rodičovskou i sportovní výzvu? Pak vás nová kuchařka zkušeného tria Jíme zdravě nadchne. Ke spolupráci si přizvali předního českého odborníka na výživu profesora Libora Vítka, který se stará také o elitní sportovce, a společně napsali 80 receptů na snadná, rychlá, zdravá a chutná jídla na celý den. V úvodu se dočtete o fungování těla a propojení správné stravy a výkonu a získáte spoustu praktických tipů, jak si sestavit vlastní jídelníček a co jíst a proč. S tímto návodem vás už nic nezastaví na vaší cestě ke splněným snům.

www.jimezdrave.cz


Přečtěte si také

Recepty