Suroviny
- rýžové nudle 200 g
- cibule 1 ks
- česnek 1 stroužek
- olivový olej 1 lžíce
- žlutá curry pasta (nebo 1 lžíce kari koření) 1 lžíce
- zeleninový vývar 500 ml
- voda 400 ml
- krevety (loupané) 300 g
- smetana (rýžová) 80 ml
- limetka 1 ks
- chilli (vločky) 1/2 lžičky
- koriandr (k podávání)
Postup přípravy
- Rýžové nudle zalijte ve větším hrnci vodou tak, aby byly ponořené, a vařte je na středním stupni 7 až 10 minut doměkka. Pak je sceďte a propláchněte studenou vodou.
- Mezitím oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je najemno. V jiném větším hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a curry pastu a za občasného míchání opékejte 2 až 3 minuty na středním až vyšším stupni, až cibule začne zlátnout.
- Přilijte vývar a vodu, promíchejte a vařte 10 minut na středním stupni. Odstavte a rozmixujte dohladka.
- Do polévky přidejte krevety a vařte je pár minut, až zrůžoví. Snižte teplotu, přilijte do polévky rýžovou smetanu a povařte 1 minutu. Přidejte rýžové nudle a promíchejte.
- Limetu nakrájejte na měsíčky. Ramen rozdělte do misek, posypte chilli vločkami anebo čerstvým koriandrem podle chuti a podávejte se skrojkem limety.
Vyzkoušejte také výtečnou polévku z červené čočky s rajčaty podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE