Whiskey sour – nakyslý koktejl s napěněnou čepicí z bílků

Moje hodnocení
6x

Vyšlehané vejce nebo sníh z vaječných bílků zjemní chuť kyselých drinků, v jejichž názvech právem najdete slovo „sour“, tedy „kyselý“. Každý koktejl je jiný, liší se v kyselosti i trpkosti, vyzkoušejte ten nejznámější, lehce nakyslý Whiskey sour.

1 porce
10 minut

Suroviny

  • vaječný bílek 1 ks
  • čerstvě vymačkaná šťáva z 1 citronu
  • cukrový sirup 12,5 ml
  • bourbon 50 ml
  • několik kapek angostury
  • citronová kůra na ozdobu

Postup přípravy

  1. Pokud máte metličku s pružinkou, sejměte pružinku a dejte ji do šejkru společně s bílky. Bílky se tak při třepání šejkrem lépe našlehají.
  2. Přidejte do šejkru zbývající ingredience a opět ostře třepejte.
  3. Nalijte do sklenic s ledovými kostkami a ozdobte citronovou kůrou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty