Suroviny
- bourbon 4 cl
- Angostura Bitters 2–3 kapky
- zázvorová limonáda (Fever-Tree) na dotopování
- citronová kůra
Při přípravě koktejlu Horse's Neck se nechte vést návodným videoreceptem
Postup přípravy
Do vysoké sklenice typu highball vložte velký proužek citronové kůry tak, aby se její konec zavěsil přes okraj sklenice a vytvořil typický „krk“.
Přidejte velkou kostku ledu.
Nalijte 4 cl bourbonu.
Zastříkněte pár kapkami angostury bitters.
Dolijte zázvorovou limonádou Fever-Tree.
Jemně promíchejte barovou lžičkou, aby se chutě propojily, ale neztratily bublinky.
ČTĚTE DÁLE: Spojení jídla a drinků táhne, říká Kulhánková z Brlohu. V gastru končí, koktejl už si udělá jen doma
Fever-Tree je britská značka prémiových toniků, zázvorových limonád a dalších limonád. Byla založena v roce 2005 a od té doby si vybudovala skvělou pozici mezi profesionálními barmany i milovníky dobrého pití po celém světě. Právem drží řadu medailí z mezinárodních soutěží.
Becher’s Bar je součástí Grandhotelu Pupp v Karlových Varech a je často označován za koktejlový bar s atmosférou anglického klubu. V nabídce najdeme klasiky i autorské variace, přičemž Bar & Beverage Manager Vítězslav Cirok hraje klíčovou roli v kreativním směru baru.
Prague Cocktail Week
Prague Cocktail Week se koná od 6. do 13. května. Datum je signifikantní, každý ročník probíhá v tomto období, protože právě 6. května 1806 byla poprvé položena otázka, co je to koktejl, a 13. května téhož roku byla tato otázka zodpovězena.