zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Čočková bramboračka se sušenými houbami
Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni Čočková bramboračka se sušenými houbami

Čočková bramboračka se sušenými houbami

Hodnoceno: 7x
Nemůžete se rozhodnout mezi čočkovou polévkou a bramboračkou? Jednoduše to spojte dohromady. Chuťově to funguje překvapivě skvěle a výsledkem je výživná polévka bez zahuštění moukou. Ideální jako lehká večeře jen s dobrým čerstvým chlebem.
do 30 minut
6 porcí

reklama

Postup

  1. Sušené houby dejte do misky a zalijte je 200 ml vroucí vody. Nechte 10 minut odstát.
  2. Mezitím v hrnci rozehřejte přepuštěné máslo a orestujte na něm cibuli nakrájenou na kostičky dosklovata. Přidejte mrkve na půlkolečka a řapíkatý celer na kostičky. Zarestujte asi 2 minuty. Poté přihoďte nasekaný česnek a ještě krátce zarestujte společeně s drceným kmínem a bobkovými listy.
  3. Když se koření a česnek rozvoní, zalijte 1,5 litrem vroucí vody a zamíchejte.
  4. Do hrnce přidejte sušené houby i s nálevem a na kostky nakrájené brambory. Přisypte červenou i drobnozrnnou čočku, osolte, opepřete a dochuťte saturejkou. Vařte 15 minut.
  5. Pak přihoďte nakrájené kedlubnové listy zbavené stonků a vařte dalších 5–7 minut.
  6. Nakonec polévku dochuťte promnutou majoránkou a nasekaným libečkem.

PRIMA TIP: Kedlubnové listy jsou surovinou, kterou často otrháme už v obchodě nebo doma bez užitku vyhodíme. je to přitom skvělé listí, která má výbornou chuť a příjemnou pevnou strukturu, takže se nerozvaří. Můžete ho nahradit i jinou listovou zeleninou, například mangoldem, kadeřávkem nebo listovou kapustou Cavolo Nero. Lze použít i špenát, ale ten nevařte, stačí ho těsně před koncem varu jen nechat krátce zavadnout.

Čočková bramboračka se sušenými houbami
Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni Čočková bramboračka se sušenými houbami

reklama

S Klárou v kuchyni
Klára Michalová

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))