Suroviny
- králičí stehno 2 ks
- řapíkatý celer
- mrkev
- šalotka
- pórek
- česnek 1 stroužek
- bílé víno 2 dl
- vývar
- smetana
- dijonská hořčice
- máslo
- rostlinný olej
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- rozmarýn
Postup přípravy
- Na oleji a trošce másla orestujeme osolená a opepřená králičí stehna. Jakmile chytnou zlatavou barvu, vyndáme je a v hrnci orestujeme zeleninu nakrájenou na kostičky (česnek nasekáme najemno). Až zelenina změkne, vrátíme do hrnce stehna, přidáme snítku rozmarýnu a zalijeme bílým vínem. Víno se po chvilce odpaří, můžeme přilít vývar, asi do ¾. Necháme zavařit, poté plamen stáhneme a necháme pomalu vařit doměkka, cca 45 minut.
- Po uplynulé době maso vyjmeme a tekutinu přecedíme. Do hladké omáčky zamícháme trošku jíšky, aby zhoustla. Přidáme dvě lžíce dijonské hořčice a kapku smetany, nakonec přimícháme kousek másla a maso v omáčce necháme krátce prohřát.
- Servírujeme například s bramborami, těstovinami, se zeleninou, k omáčce se hodí cokoliv.