Speciály

Vynikající jídla z bílých i hnědých žampionů

Jsme národ houbařů a houbová jídla umíme uvařit skvělá. Když ale není sezona, klidně využijte houby z obchodu. Kromě výborné hlívy ústřičné, jsou nejoblíbenější žampiony. Bílé mají jemnější chuť, hnědé jsou naopak výraznější, s více houbovou chutí.

Žampiony mají pevnou strukturu, která se jen tak naerozvaří, hodí se proto k zapékání nebo i k delšímu dušení třeba s masem. Ze žampionů můžete také připravit lahodné krémové polévky. Díky jemné chuti si na bílých žampionech pochutnají i ti, kteří mezi milovníky lesních hub nepatří.

Zapékané žampiony s různou náplní jsou výtečné jako zdravá večeře, ale i jako chuťovka na večírek. Houby můžete v sezoně připravovat i na grilu jako výbornou přílohu k masu.

Vyzkoušejte nové recepty ze žampionů a užijte si houbové dobroty i mimo houbařskou sezonu:

Recepty