Suroviny
- jáhly 250 g
- lilek 80 g
- cuketa 80 g
- paprika 80 g
- žampiony 50 g
- mrkev 80 g
- brokolice 80 g
- cherry rajčata 250 g
- salátová okurka 1 ks
- vejce 4 ks
- baby špenát 50 g
- ředkvičky 6 ks
- jarní cibulka 4 ks
- řeřicha (výhonky )
- olivový olej
- bílý vinný ocet
- cukr krupice
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Jáhly propláchněte v horké vodě, uvařte dle návodu a nechte vychladnout.
- Cuketu, lilek, žampiony a papriky osolte, opepřete, potřete olivovým olejem a ogrilujte.
- Vejce a brokolici uvařte ve vodě.
- Mrkev a salátovou okurku oloupejte, nakrájejte škrabkou na tenké proužky. Ředkvičky nakrájejte na tenká kolečka. V misce připravte nálev z vody, octu, cukru a soli. Zeleninu marinujte v nálevu po dobu 30 minut.
- Jáhly, grilovanou zeleninu, vejce, rajčata, bejby špenát a marinovanou zeleninu vložte do misky, pokapejte olivovým olejem, posypte nakrájenou jarní cibulkou a výhonky řeřichy.
PRIMA TIP: Brokolici uvařte doměkka v osolené vodě a ihned po vyndání vložte do studené vody s ledem. Brokolice bude mít krásně zelenou barvu. Košťál z brokolice ale nevyhazujte. Oloupejte a můžete jej také konzumovat.
Během samotného nákupu jednotlivých surovin doporučujeme volit ty potraviny, které nesou na svém obalu logo kvality, jakými jsou například Klasa, Regionální potravina nebo BIO. Pak budeme mít jistotu, že kupujete kvalitní potraviny.