Suroviny
- červená cibule 1 ks
- červená paprika 2 ks
- žampiony 400 g
- rajčata 350 g
- rostlinný olej 4 lžíce
- chléb (kváskový ) 8 krajíců
- tvrdý sýr (uzený ) 150 g
- hladkolistá petržel
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Článek
22 receptů na křupavé topinky, bruschetty či tousty
Starší chléb a bagety se snad v každé světové kuchyni zpracovávají a mnohdy je výsledek neskutečně dobrý. Připravte si doma nápadité topinky nebo tousty, které můžete...
Postup přípravy
- Dopředu si připravte zeleninovou směs. Červenou cibuli nakrájejte najemno, žampiony na plátky, papriky na malé proužky a rajčata na kostičky.
- Na oleji osmahněte nejprve cibulku, pak přidejte žampiony, osolte, a až žampiony začnou zlátnout, přidejte papriku s rajčaty. Dosolte, opepřete, duste deset minut a nechte vychladnout. Přendejte směs do uzavíratelné nádoby a vezměte s sebou na výlet.
- Na roštu pak opečte topinky. Lehce je potřete olejem, navršte zeleninou, zasypte strouhaným sýrem a nechte zapéct. Před podáváním posypte nasekanou petrželí.