Suroviny:
- cibule 1 ks
- olivový olej 1 lžíce
- slanina 80 g
- klobásky (malé snídaňové) 4 ks
- žampiony 125 g
- pepř (mletý; podle chuti)
- česnek 1 stroužek
- červená paprika 1 ks
- zelené fazolky 60 g
- krájená rajčata (v plechovce) 400 g
- bílé fazole (v nálevu) 400 g
- sůl (podle chuti)
- vejce 2 ks
- uzená paprika 1 lžička
- hladkolistá petržel 10 g
Postup přípravy:
Restujte nahrubo nakrájenou cibuli na oleji asi 5 minut za občasného míchání.
Přidejte nakrájenou slaninu, překrájené klobásky, rozpůlené žampiony, pepř a nasekaný česnek. Zvyšte plamen a opékejte dalších 5 minut.
Vmíchejte na kousky nakrájenou papriku, zelené fazolky a po 1 minutě přidejte slitá rajčata a fazole. Zakryjte pokličkou a vařte asi 8 minut. Osolte a opepřete podle chuti.
Nakonec vytvořte do směsi dva důlky, rozklepněte do nich vejce, přiklopte a na mírném ohni smažte asi 3 minuty. Posypte uzenou paprikou a petrželkou.
Další perfektní tip na brunch? No přece tato populární vejce podle našeho videoreceptu!
Kompletní recept najdete ZDE: Vejce Benedikt