Suroviny
Postup přípravy:
- Těsto na těstoviny vymíchejte rukama nebo v kuchyňském robotu, dokud nezískáte hladkou konzistenci. Špenát vložte do kastrolu s trochou másla, zakryjte a velmi rychle spařte.
- Spařený špenát sceďte, pečlivě vymačkejte vodu a nasekejte nadrobno. Nasekaný špenát smíchejte s ricottou, parmezánem a strouhněte trochu muškátového oříšku.
- Směs dochuťte solí a pepřem. Tímto krémem naplňte ravioli a uvařte je v osolené vroucí vodě. V kastrolku rozehřejte máslo se šalvějí, dokud nezačne zlátnout. Poté přidejte trochu vody a vytvořte jemnou emulzi.
- Uvařené ravioli vložte do kastrolu se šalvějovým máslem, lehce orestujte a servírujte. Před podáváním ravioli bohatě posypte strouhaným parmezánem. Podávejte ihned.
Mimochodem, pamatujete si na tento videorecept z TikToku?
Kompletní recept najdete ZDE: Těstoviny s pečenou fetou a rajčaty
Restaurace Farina
Restaurace Farina v Hybernské ulici Praze 1 pod vedením Riccarda Lucqueho nabízí jedinečný zážitek italské kuchyně dostupný pro každého. Klíčovou roli hrají pečlivě vybírané suroviny – mouku si restaurace dováží přímo z rodinného mlýna v Itálii a stejnou péči věnuje i výběru dalších dodavatelů. Pasta i těsto na pizzu se připravují ručně přímo na místě, přičemž otevřená kuchyně umožňuje hostům pozorovat celý proces. Kromě toho zaujme i chladicí vitrína s nabídkou stařeného masa od malých, prověřených farmářů z celé Evropy.
Farina však není jen o skvělém jídle – její atmosféra kombinuje útulnost a eleganci, což z ní činí ideální místo pro romantické večeře, posezení s přáteli nebo pracovní schůzky. Díky příznivým cenám si navíc kouzlo pravé italské kuchyně může užít opravdu každý.
Nebo můžete vyzkoušet další recepty ze známých českých restaurací: