Ravioli s ricottou a špenátovým máslem, šalvějí a parmezánem z restaurace Farina

Moje hodnocení
0x

Už vás unavuje sychravé zimní počasí a neustálá šeď za okny? Zahřejte se domácími těstovinami z kuchyně restaurace Farina od šéfkuchaře Riccarda Lucqueho, který si v Praze získal věhlas svými italskými podniky oceněnými Michelinským Bib Gourmand. Delikátní ravioli s ricottou a špenátovým máslem přinesou na váš stůl nejen vůni Středomoří, ale také opravdový požitek z tradiční italské kuchyně. Připravte si sklenku dobrého vína, pohodlně se usaďte a nechte se okouzlit tímto kulinářským pokladem, který zvládnete připravit i ve své vlastní kuchyni. A kdyby se vám nechtělo recept vařit, stačí si zajít do restaurace Farina, kde vám domácí pastu připraví přímo před vámi v otevřené kuchyni.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Těsto na těstoviny vymíchejte rukama nebo v kuchyňském robotu, dokud nezískáte hladkou konzistenci. Špenát vložte do kastrolu s trochou másla, zakryjte a velmi rychle spařte.
  2. Spařený špenát sceďte, pečlivě vymačkejte vodu a nasekejte nadrobno. Nasekaný špenát smíchejte s ricottou, parmezánem a strouhněte trochu muškátového oříšku.
  3. Směs dochuťte solí a pepřem. Tímto krémem naplňte ravioli a uvařte je v osolené vroucí vodě. V kastrolku rozehřejte máslo se šalvějí, dokud nezačne zlátnout. Poté přidejte trochu vody a vytvořte jemnou emulzi.
  4. Uvařené ravioli vložte do kastrolu se šalvějovým máslem, lehce orestujte a servírujte. Před podáváním ravioli bohatě posypte strouhaným parmezánem. Podávejte ihned.

Mimochodem, pamatujete si na tento videorecept z TikToku?

Kompletní recept najdete ZDE: Těstoviny s pečenou fetou a rajčaty

Restaurace Farina

Restaurace Farina v Hybernské ulici Praze 1 pod vedením Riccarda Lucqueho nabízí jedinečný zážitek italské kuchyně dostupný pro každého. Klíčovou roli hrají pečlivě vybírané suroviny – mouku si restaurace dováží přímo z rodinného mlýna v Itálii a stejnou péči věnuje i výběru dalších dodavatelů. Pasta i těsto na pizzu se připravují ručně přímo na místě, přičemž otevřená kuchyně umožňuje hostům pozorovat celý proces. Kromě toho zaujme i chladicí vitrína s nabídkou stařeného masa od malých, prověřených farmářů z celé Evropy.

Farina však není jen o skvělém jídle – její atmosféra kombinuje útulnost a eleganci, což z ní činí ideální místo pro romantické večeře, posezení s přáteli nebo pracovní schůzky. Díky příznivým cenám si navíc kouzlo pravé italské kuchyně může užít opravdu každý.

Nebo můžete vyzkoušet další recepty ze známých českých restaurací:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty