Milujeme dobré maso

Znojemská pečeně z hovězí loupané plece s dvojitou dávkou okurek z restaurace Kuchyně

Moje hodnocení
2x

Příprava znojemské pečeně je překvapivě jednoduchá. V Kuchyni navíc přidávají na hotové porce ještě celé okurky opečené na másle. Dvojitá dávka okurek znamená jediné – extra dávku kyselosti a hlavně chuti! Podávejte podle libosti s rýží nebo s houskovým knedlíkem.

4 porce
180 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C a pusťte se do přípravy masa. Loupanou plec ze všech stran osolte a opepřete. V pekáči ji podlijte vývarem a pečte doměkka. Délka pečení záleží na velikosti masa – množství, které uvádíme v receptu, upečete za 2–3 hodiny.
  2. Mezitím vytvořte základ. Na sádle pomalu opečte najemno nakrájenou cibuli do zhnědnutí. Přidejte nadrobno nakrájené okurky i lák. Osolte a opepřete. Zalijte vývarem a provařte. Trvá to asi hodinu.
  3. Hotový základ pořádně rozmixujte a poté přeceďte přes cedník.
  4. Maso nakrájejte na plátky a přelijte omáčkou.
  5. Menší okurky opečte na másle. Na talíři je naservírujte na plátky masa. Podávejte s dušenou rýží.
PRIMA TIP: Postup můžete obrátit – nejdříve připravte základ a v něm pak dopečte maso.

Milujeme dobré maso

V restauracích a prodejnách, které spadají pod gastronomickou skupinu Ambiente, pracují s masem rádi. A o své znalosti a recepty se nebojí podělit. Na webu www.milujemedobremaso.cz najdete zajímavé články o mase i návody, jak ho nejlíp připravit, od špičkových kuchařů z Lokálu, Naše maso, Kantýny, Kuchyně a dalších podniků Ambiente.

Vyzkoušejte také ultimátní recept na nejlepší svíčkovou omáčku podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milujeme dobré maso


Přečtěte si také

Recepty