Suroviny
- bílek (pokojové teploty) 130 g
- sůl 1 špetka
- cukr krupice 210 g
- bílý vinný ocet 1 lžička
- kukuřičný škrob 1 lžíce
- smetana ke šlehání (k podávání)
- ovoce (drobné, k podávání)
Postup přípravy
- Troubu rozehřejte na 100 stupňů.
- Při menší rychlosti pomalu šlehejte bílky se solí. Když se začne tvořit sníh, začněte přisypávat cukr. Cukr přisypávejte postupně asi ve čtyřech dávkách. Šlehejte do pevného sněhu, neměly by v něm zůstat nerozpuštěné krystalky cukru. Nakonec stěrkou vmíchejte ocet a škrob.
- Sníh nastříkejte pomocí cukrářského sáčku se zdobicí špičkou do tvaru hnízdeček na plech vyložený pečicím papírem. Sušte v troubě cca 1,5–2 hodiny. Troubu při sušení neotvírejte a Pavlovy v ní nechte po uvedeném čase vychladnout.
- Zdobte dotuha ušlehanou neslazenou šlehačkou a drobným ovocem (jahody, maliny, borůvky, rybíz…).
Za středomořskou kuchyní do Hliněné bašty
Dlouholeté zkušenosti a mimořádně poctivá práce šéfkuchaře Hynka Vávry dělají z Hliněné bašty jeden z majáků tuzemské gastronomie. Vyhlášená průhonická restaurace se navíc může pochlubit parádní středomořskou atmosférou, i když má svou prostornou terasu přilepenou pouze k malému rybníčku. Už jste zavítali?
Připravte sněhové mini Pavlovy s ovocem a krémem z mascarpone podle návodnoho videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Letní mini Pavlova s čerstvým ovocem