Klára Michalová ,
restaurace Hliněná bašta

Mini Pavlova se šlehačkou podle Andrey Vránové z restaurace Hliněná bašta

Moje hodnocení
1x

Nadýchané sněhové dezerty jsou skvělou sladkou tečkou za každou letní párty. Vyzkoušejte prověřený recept na Pavlovu od cukrářky známé restaurace. Hotové pusinky ozdobte dotuha ušlehanou šlehačkou a sezónním ovocem.

6 porcí
150 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu rozehřejte na 100 stupňů.
  2. Při menší rychlosti pomalu šlehejte bílky se solí. Když se začne tvořit sníh, začněte přisypávat cukr. Cukr přisypávejte postupně asi ve čtyřech dávkách. Šlehejte do pevného sněhu, neměly by v něm zůstat nerozpuštěné krystalky cukru. Nakonec stěrkou vmíchejte ocet a škrob.
  3. Sníh nastříkejte pomocí cukrářského sáčku se zdobicí špičkou do tvaru hnízdeček na plech vyložený pečicím papírem. Sušte v troubě cca 1,5–2 hodiny. Troubu při sušení neotvírejte a Pavlovy v ní nechte po uvedeném čase vychladnout.
  4. Zdobte dotuha ušlehanou neslazenou šlehačkou a drobným ovocem (jahody, maliny, borůvky, rybíz…).

Za středomořskou kuchyní do Hliněné bašty

Dlouholeté zkušenosti a mimořádně poctivá práce šéfkuchaře Hynka Vávry dělají z Hliněné bašty jeden z majáků tuzemské gastronomie. Vyhlášená průhonická restaurace se navíc může pochlubit parádní středomořskou atmosférou, i když má svou prostornou terasu přilepenou pouze k malému rybníčku. Už jste zavítali?

Připravte sněhové mini Pavlovy s ovocem a krémem z mascarpone podle návodnoho videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Letní mini Pavlova s čerstvým ovocem

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Zdroj receptu

restaurace Hliněná bašta


Přečtěte si také

Recepty