David Rejhon

Tradiční bramborový salát podle babičky šéfkuchaře Davida Rejhona z restaurace The Artisan

Moje hodnocení
1x

David Rejhon patří mezi významné šéfkuchaře, kteří v české gastronomii udávají trendy. Když ale dojde na vánoční bramborový salát, i ti nejpokrokovější mistři podléhají tradicím. David se nebojí ve špičkové restauraci The Artisan zařadit na vánoční menu recept své babičky. A my mu za to děkujeme a tleskáme!

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Vaření brambor: Brambory důkladně omyjte a vložte do hrnce s osolenou vodou. Vařte je ve slupce, dokud nejsou měkké. Po uvaření je nechte vychladnout, poté je oloupejte a nakrájejte na menší kostky.
  2. Příprava kořenové zeleniny: Mrkev, celer a petržel očistěte a nakrájejte na drobné kostičky. Zeleninu vařte v osolené vodě, dokud není měkká. Po uvaření ji sceďte a nechte vychladnout.
  3. Vaření vajec: Vejce vložte do vroucí vody a vařte je natvrdo přibližně 9–10 minut. Po uvaření je ihned zchlaďte ve studené vodě, aby se snadno loupala, poté je oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
  4. Míchání ingrediencí: V míse smíchejte nakrájené brambory, kořenovou zeleninu, vejce, jemně nasekanou šalotku a na drobné kousky nakrájené kyselé okurky. Promíchejte suroviny tak, aby byly rovnoměrně rozprostřeny v salátu a každé sousto bylo plné chuti.
  5. Příprava dresinku: V menší misce smíchejte majonézu, hořčici, ocet a cukr. Důkladně promíchejte, aby vznikl hladký a krémový dresink. Osolte a opepřete podle chuti. Tento dresink poté nalijte do mísy se salátem a jemně promíchejte.
  6. Vmíchání hrášku: Nakonec do salátu vmíchejte hrášek. Hrášek salátu dodá svěží sladkou chuť a krásný barevný kontrast.

PRIMA TIPY ŠÉFKUCHAŘE:

  • Pokud máte rádi masovější variantu, přidejte do salátu kousky gothaje nebo kabanosu, jak to dělávaly naše babičky. Nakrájejte salám na malé kostičky a přidejte jej do salátu těsně před podáváním. Tento krok dodá salátu více sytosti a výraznou tradiční chuť.
  • Dalším vylepšením může být přidání šunkových škvarků na dozdobení. Připravíte je tak, že zbylé tukové krytí ze šunky nakrájíte na malé kostičky a vyškvaříte je do křupava. Tímto posypete salát těsně před podáváním a dodáte mu lahodnou křupavou texturu.

Nechte se vést při přípravě bramborového salátu návodným videoreceptem

Vánoční kouzlení v restauraci The Artisan

Luxusní gurmánské menu a sváteční atmosféra, která promění adventní čas v nezapomenutelný zážitek.

„Během prosince hostům nabídneme jedinečné spojení tradičních svátečních pokrmů s moderními chutěmi. Inspirovali jsme se oblíbenými vánočními recepty a obohatili je o originální prvky. Věříme, že si hosté odnesou nezapomenutelný kulinářský zážitek, který spojí vánoční tradice s českými moderními chutěmi,“ přibližuje myšlenku letošních Vánoc David Rejhon, šéfkuchař restaurace The Artisan.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

David Rejhon

The Artisan

www.theartisan.cz


Přečtěte si také

Recepty