Tereza Pánková ,
S vášní pro jídlo

Německý jablečný koláč

Moje hodnocení
4x

Chcete znát recept, který nedá zase tolik práce, ale vypadá a chutná milionově? Pak pro vás máme tento famózní německý koláč s jablky. Recept je bez skořice, ale pokud ji máte v kombinaci s jablky rádi, klidně jí můžete koláč před pečením posypat.

8 porcí
60 minut
německá

Suroviny

null

Postup přípravy

  1. V míse promíchejte změklé máslo společně s vejcem, cukrem, mlékem, moukou a práškem do pečiva. Vznikne polotuhé těsto.
  2. Formu na dort vymažte máslem a vysypte strouhankou.
  3. Těsto vmáčkněte do formy a navlhčenými prsty roztáhněte rovnoměrně po celém dně formy.
  4. Jablka oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a zbavte jádřinců. Potom je z vnější strany příčně nakrojte na plátky, ale nedokrojte až dolů, aby jablko zůstalo v jednom kuse.
  5. Jablka potom jen zlehka vmáčkněte do těsta (během pečení totiž těsto dost povyskočí) a posypte třtinovým cukrem.
  6. Koláč pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40–50 minut dozlatova.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty