Suroviny
- brambory (moučné) 500 g
- cibule (velká) 1 ks
- extra virgin olivový olej 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- rajče (oloupaná) 300 g
- cukr 1 lžička
- červená chilli paprička (lze vynechat) 1/2 ks
- vejce 4 ks
- hladkolistá petržel 1 svazek
- máslo 1 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě doměkka, pak je sceďte a rozmačkejte.
- Ve velké silnostěnné pánvi osmažte na kostičky nakrájenou cibuli na rozehřátém oleji za občasného promíchání dozlatova. Vmíchejte nasekaný česnek a krátce osmažte, ale nenechte ho zabarvit.
- Vmíchejte nakrájená rajčata, osolte je, opepřete, oslaďte a případně vmíchejte nadrobno nasekanou chilli papričku. Při vysoké teplotě vařte, až směs zhoustne jako zavařenina, občas ji promíchejte.
- Vejce lehce prošlehejte a promíchejte je s bramborami. Směs přidejte k rajčatům a důkladně vše promíchejte. Vmíchejte nadrobno nakrájenou petržel, osolte a opepřete.
- Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo, až začne prskat. Vlijte bramborovou směs s rajčaty a smažte při mírné teplotě, až se na spodku usadí, asi 10 minut, pak vsuňte pod rozehřátý gril v troubě, aby se koláč opekl dohněda a zpevnil. Podávejte ho krájený na řezy.
Vyzkoušejte bramborovou tortillu podle návodného videoreceptu