návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Marocké kuře

4 porce
do 1 hodiny
Marocké kuře
Marocké kuře Autor: Pradobroty.cz
Chcete vyzkoušet netradiční recept, který je inspirovaný marockou kuchyní? Lehce nasládlá chuť, vůně arabského jídla a k tomu šťavnaté kousky kuřecího.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Koření:

Reklama

Postup

  1. Kuřecí stehna rozdělte na horní a spodní stehna, posypte je solí (vydatně) a pepřem a nechte odpočívat.
  2. Do misky dejte všechno koření, přisypte mouku a smíchejte. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Citron omyjte a nastrouhejte z něj kůru (jen žlutou část).
  3. Cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo.
  4. Ve vyšší pánvi nebo kastrolu (na který máte pokličku) rozpalte olej a vložte na něj všechny porce kuřete. Nechte ze všech stran zatáhnout a smažte dozlatova (asi 7 minut).
  5. Pak kuře z pánve vyndejte a nechte na talíři odpočívat. Pokračujte v přípravě dál, ale kontrolujte maso – když  trochu zchladne, oloupejte ze všech kousků kůži.
  6. Stáhněte trochu oheň a do pánve vsypte cibuli. Za občasného míchání osmažte dozlatova.
  7. Pak přisypejte česnek a půl minuty míchejte, aby se rozvoněl. Následně do pánve přisypte koření s moukou, promíchejte a zahřívejte asi minutu do rozvonění.
  8. Směs zalijte vývarem, přidejte nastrouhanou kůru z citronu, med a vařečkou ze dna pánve seškrábejte napečené kousky a rozmíchejte v omáčce.
  9. Pak vraťte maso (zbavené kůže) i se šťávou na talíř, přiveďte k varu, zakryjte poklicí, stáhněte plamen a vařte 10 minut.
  10. Mezitím si oškrábejte mrkev a nařežte na půlkolečka. Přidejte do pánve, vraťte poklici a na mírném plameni vařte 45 minut.
  11. Po uvaření přidejte do omáčky lžíci šťávy z citronu, promíchejte, ochutnejte a případně dochuťte solí, pepřem nebo citronem.
  12. Podávejte s kuskusem nebo rýží. V obou případech můžete při přípravě přidat rozinky (malou hrst na jednu porci) přímo do vody, ve které kuskus nebo rýží připravujete.
Reklama

Pradobroty
Marcela Prachařová

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.

Související témata: Hlavní jídla , Marocká kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama