Korpus
- dětské piškoty 240 g
- jablka 800 g
- ananasový kompot (bez nálevu) 200 g
- cukr krupice 100 g
- mletá skořice 1 špetka
- perníkové koření 1 špetka
- citronová šťáva
- vanilkový pudink v prášku 2 sáčky
Dohotovení
- jablka (červené a zelené)
- hroznové víno

Postup přípravy
Vyložte dno dortové formy pečicím papírem a rozložte na něj piškoty do jedné vrstvy. Piškoty vyskládejte také po obvodu formy, rovnou stranou k okraji.
Oloupejte jablka a ananas, nakrájejte na kousky a vložte do kastrůlku. Podlijte vodou, přidejte cukr, šťávu a koření. Vařte doměkka a poté směs nahrubo rozmačkejte šťouchadlem.
Rozmíchejte pudinkový prášek ve 400 ml vody nebo ananasového nálevu, vlijte do směsi a za stálého míchání povařte asi 2 minuty.
Třetinu horké náplně rozetřete do formy, překryjte vrstvou piškotů, zalijte další třetinou náplně a opět přikryjte piškoty. Nakonec rozetřete zbytek směsi.
Uložte dort na minimálně 6 hodin do lednice, ideálně přes noc. Před podáváním sejměte formu a dozdobte plátky jablek a hroznovým vínem.
PRIMA TIPY
Pro ještě výraznější chuť přidejte do ovocné směsi trochu rumu nebo vanilkového cukru.
Dort bude vypadat slavnostněji, když ho dozdobíte šlehačkou nebo hoblinkami bílé čokolády.
Vyzkoušejte také tradiční nepečený dort s jablky a piškoty podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Nepečený jablečný dort s pudinkem a piškoty
Inspirujte se dalšími recepty na jablečné moučníky a dezerty
Jablka jsou nejoblíbenější ovoce, které má v českých zemích dlouhou tradici. Jsou zásobárnou zdraví, ale také chuti, a také velmi univerzální surovinou v kuchyni, kterou lze použít do sladkých i slaných pokrmů, chutnají skvěle syrová, ale i tepelně upravená. A absolutní hvězdou se stávají v klasických i netradičních sladkých moučnících.
Tarte Tatin | Šťavnatý jablečný koláč s vanilkou | Nepečený jablečný dort s pudinkem a piškoty | Jablečný štrúdl s ořechy a rozinkami | Jablečná přesnídávka | Hraběnčiny řezy s jablky a vlašskými ořechy | Žemlovka s jablky, tvarohem a sněhem