Suroviny
- piškoty 2 balení
- smetana 500 ml
- máslo 250 g
- vlašské ořechy 150 g
- moučkový cukr 100 g
Dozdobení
- vlašské ořechy 1 hrst
- smetana ke šlehání 300 ml
Postup přípravy
- Smetanu svařte, aby trochu zhoustla, a nechte ji vychladnout. V míse utřete máslo s cukrem. Přidejte rozemleté ořechy a vše spojte dohromady. Smetanu přidávejte pomalu a vždy zapracujte, aby se vše spojilo. Je důležité, aby smetana nebyla horká, jinak se celý krém rozpustí a piškoty v něm budou plavat. Pokud se vám to stane, doporučujeme dát krém lehce ztuhnout do lednice.
- Piškoty naskládejte na dno formy i na bočnice. Navrstvěte krém a přidejte další vrstvu piškotů. Na klasickou velkou dortovou formu (26 cm) vychází 3 vrstvy piškotů proložené krémem. Dort dejte ztuhnout do lednice na 24 hodin.
- Po ztuhnutí můžete dort dozdobit šlehačkou a ořechy.
Vyzkoušejte také nepečený dort s tvarohem, piškoty a jahodami podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami