Najděte si recept
Na co máte chuť?

Domácí jablečná přesnídávka
Vzpomínáte s láskou a nostalgií na chvíle, kdy maminka nebo babička zašla do spíže a donesla ke svačině domácí jablečnou přesnídávku? Vyzkoušejte tento jednoduchý, ale neuvěřitelně voňavý recept a potěšte své blízké dobrotou plnou vitaminů.
do 30 minut
6 skleniček porcí
Suroviny (6 skleniček porcí)
- jablka 2,5 kg
- vanilkový pudink 1/2 sáčku
- cukr a mletá skořice podle chuti
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na malé kostičky. Nasypte je do hrnce a podlijte asi 2 cm vody. Přiklopte a na mírném stupni duste, dokud jablka nezměknou.
- Hotová jablka rozmixujte mixérem a podle vlastní chuti můžete přidat cukr a špetku skořice. Do rozmixované směsi vmíchejte pudink, postavte zpět na sporák a vařte do zhoustnutí.
- Přesnídávkou plňte vyvařené sklenice, uzavřete je a nechte chladnout dnem vzhůru.
PRIMA TIP: Pokud připravujete přesnídávku pro malé děti, nemusíte přidávat pudink, skořici ani cukr. Stačí svařit a rozmixovat očištěná jablka, která jsou už sama o sobě pro děti chutná.
Domácí jablečná přesnídávka ; foto: akademiekvality.cz