reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Domácí jablečná přesnídávka
Autor: akademiekvality.cz Domácí jablečná přesnídávka

Domácí jablečná přesnídávka

Hodnoceno: 12x
Vzpomínáte s láskou a nostalgií na chvíle, kdy maminka nebo babička zašla do spíže a donesla ke svačině domácí jablečnou přesnídávku? Vyzkoušejte tento jednoduchý, ale neuvěřitelně voňavý recept a potěšte své blízké dobrotou plnou vitaminů.
do 30 minut
6 skleniček porcí

reklama

Suroviny (6 skleniček porcí)

Postup

  1. Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na malé kostičky. Nasypte je do hrnce a podlijte asi 2 cm vody. Přiklopte a na mírném stupni duste, dokud jablka nezměknou.
  2. Hotová jablka rozmixujte mixérem a podle vlastní chuti můžete přidat cukr a špetku skořice. Do rozmixované směsi vmíchejte pudink, postavte zpět na sporák a vařte do zhoustnutí.
  3. Přesnídávkou plňte vyvařené sklenice, uzavřete je a nechte chladnout dnem vzhůru.

PRIMA TIP: Pokud připravujete přesnídávku pro malé děti, nemusíte přidávat pudink, skořici ani cukr. Stačí svařit a rozmixovat očištěná jablka, která jsou už sama o sobě pro děti chutná.

Domácí jablečná přesnídávka  Foto: Domácí jablečná přesnídávka ; foto: akademiekvality.cz

reklama