Na skok v kuchyni

Perfektní recept na křupavé a nadýchané vafle

Moje hodnocení
1x

Hodí se k snídani, na svačinu, ale i jako dezert. Zkrátka kdykoliv, kdy na tyto skvělé vafle budete mít chuť. Pak už jen stačí vybrat vhodné dochucení – jako třeba řecký jogurt, tvaroh a ovoce.

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Do misky prosejte polohrubou mouku s kypřicím práškem. Poté přidejte cukr, citronovou kůru, špetku soli a vanilkový extrakt.
  2. Oddělte bílky od žloutků. Žloutky promíchejte s vlažným mlékem. Pomocí šlehače ušlehejte z bílků tuhý sníh.
  3. Do misky s moukou přidejte žloutky s mlékem a vše dobře promíchejte. Nakonec zlehka zapracujte do těsta sníh.
  4. Vaflovač potřete přepuštěným máslem pomocí mašlovačky (lze ale dělat i na sucho) a nechte ho rozpálit. Poté vlijte těsto do vaflovače a pečte cca 4 minuty (záleží na vaflovači).

A nebo vyzkoušejte kynuté lívance podle videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE

Další recepty na vafle:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Na skok v kuchyni

Na skok v kuchyni Na skok v kuchyni

Romana Böhmová vystudovala ekonomiku, ale již od svých 18 let se naplno věnuje práci v rodinném obchodě s nábytkem, kde se stará o internetový obchod. Před několika lety se ale stala také foodblogerkou a z jejího koníčku se postupem času stala i práce. Na svém blogu Na skok v kuchyni vydává i online magazín, ve kterém najdete nejen recepty, ale i tipy na místa, která procestovat, beauty tipy nebo rozhovory se zajímavými osobnostmi. Svůj volný čas věnuje nejraději své rodině a cestování.


Přečtěte si také

Recepty