Suroviny
- mouka (rýžová) 230 g
- droždí 20 g
- vejce 2 ks
- kokosové mléko 200 ml
- med 3 lžíce
- sůl 1 špetka
- limetková kůra 1
- Kokosový olej 50 ml
- ovoce (na ozdobu)
Postup přípravy
- V menší misce nebo hrníčku si nechte vzejít kvásek (cca 5–10 minut). Do trošky kokosového mléka přidejte droždí, špetku cukru i mouky.
- Rýžovou mouku prosejte a postupně přidávejte ostatní suroviny. Žloutky, špetku soli, kokosové mléko, med, kokosový olej, kůru z limetky a vzešlý kvásek. Dobře promíchejte a nechte vykynout.
- Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, který následně opatrně přimíchejte do vykynutého těsta.
- Nakonec vafle upečte v rozpáleném vaflovači. Hotové vafle ozdobte oblíbeným čerstvým ovocem a zakápněte medem nebo javorovým sirupem.
- Prima tip: Sehnat dnes kokosové mléko není téměř žádný problém, mají ho snad už v každém větším supermarketu. Co se týče kokosového oleje, ten může být hůře k sehnání, ale s trochou úsilí se to jistě podaří (zkuste zdravé výživy nebo drogerii DM). Pokud ne, a nevadí vám laktóza, tak ho můžete nahradit klasickým máslem.